monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vindea maşini, dar nu plătea TVA-ul. Evaziune fiscală de peste 1.000.000 de lei

Un bărbat din Cluj-Napoca, în vârstă de 29 de ani, este cercetat de poliţişti pentru complicitate la evaziune fiscală. Acesta nu a achitat T.V.A.-ul în urma unor tranzacţii.

sursa foto: autolatest.ro

Poliţiştii au aflat că bărbatul a ajutat o firmă din Cluj-Napoca să nu plătească obligaţiile fiscale către stat.


Bărbatul a fost împuternicit să reprezinte societatea în vederea achiziţionării de autoturisme second-hand din statele membre UE, încasând comisioane în numele agentului economic, pentru fiecare vehicul cumpărat. După ce cumpărau maşinile din Uniunea Europeană şi le vindeau pe teritoriul României, nu achitata T.V.A.-ul aferent acestor tranzacţii. Prejudiciul cauzat bugetului statului este în valoare de aproximativ 1.087.000 lei.

„În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi recuperarea prejudiciul creat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 privind prevnirea şi combaterea evaziunii fiscale”,au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.