monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Razie într-un centru comercial din Cluj. Au fost date amenzi de peste 37.000 de lei

Poliţiştii clujeni au efectuat joi, 12 februarie, verificari la peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru dintr-un centru comercial din Cluj-Napoca. În urma neregulilor constatate au fost aplicate amenzi in valoare totală de aproximativ 37.000 de lei.

„La data de 12 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse nealimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii şi produse accizabile” au anunţat poliţiştii clujeni.

Potrivit IPJ Cluj, au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora din incinta unui centru comercial, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 37.000 de lei.


„Polițiștii au constatat nereguli în ceea ce priveşte reglementările prevăzute în Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legea 53/2003 privind Codul Muncii, O.G. 21/1991 privind protecţia consumatorului. De exemplu, poliţiştii au aplicat o amendă, în cuantum de 20.000 de lei, administratorului unei societăţi comerciale care are ca obiect comercializarea de bijuterii şi metale preţioase. A fost constatată lipsa unor documente în care sunt evidenţiate operaţiunile cu metale preţioase, documente prevăzute de reglementările în vigoare”, au anunţat poliţiştii clujeni.