monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Patru clujeni, prinşi la furat după o urmărire ca în filme. Doi au fost arestați preventiv

Patru barbaţi, bănuiţi de comiterea mai multor furturi calificate, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către poliţiştii clujeni.

La data de 30 mai a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat şi reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Din cercetări a reieşit că, în 28/29 mai a.c., în cursul nopţii, cei în cauză ar fi sustras bunuri dintr-un autoturism parcat şi, prin escaladarea gardului, ar fi pătruns în imobile din Gherla. Din anexe şi dintr-un autoturism neasigurat, aflat într-o curte, ar fi sustras unelte electrice şi aparatură electrică.


Totodată, s-a stabilit că, în aceeaşi noapte, persoanele implicate ar fi fost surprinse în flagrant delict de un proprietar în timp ce ar fi pătruns într-un alt autoturism, neasigurat, aflat într-o curte. Bărbaţii ar fi părăsit locul faptei cu un vehicul, iar proprietarul i-a urmărit cu un autoturism, sesizând poliţia. Cei în cauză au fost opriţi în trafic de poliţişti şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Prejudiciul total reclamat de părţile vătămate este de aproximativ 4.000 de lei, fiind recuperat în totalitate.


Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, faţă de două dintre persoanele în cauză, de 19 şi 35 de ani, din Gherla si Câmpia Turzii, instanţa competentă a dispus măsura arestarii preventive pentru 30 de zile, iar faţă de doi tineri, de 25 şi 27 de ani, din Gherla şi Cluj-Napoca, se continuă cercetările în stare de libertate.

Investigaţiile continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.