monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Peste 400 de persoane cer plăcuțe multilingve

Clujenii și mișcarea Musai-Muszáj au depus împreună 403 de intervenții accesorii la Tribunalul Cluj, cerând plăcuțe multilingve. Procesul inițiat de Asociația Minority Rights, care luptă pentru drepturi lingvistice, va avea loc pe 26 octombrie.

“Dintre intervențiile accesorii depuse, 397 au fost strânse și trimise prin poștă Tribunalului Cluj de mișcarea Musai-Muszáj pe data de 15 octombrie 2015, iar 6 cereri au fost depuse personal de către cetățeni clujeni. Procesul este foarte important pentru toți clujenii – astfel, mișcarea îi încurajează pe toți cei interesați, reclamanți, reprezentați media sau alți clujeni care consideră că plăcuțele multilingive ar trebui așezate la intrările în oraș, să participe la proces pe data de 26 octombrie. Totodată, Musai-Muszáj îi roagă pe toți cei care vor să participe la proces, să-și indice prezența lor pe Facebook pe pagina evenimentului „Judgment day - Cluj-Napoca / Kolozsvár / Klausenburg”, precizează reprezentanții Asociației.

Grupul de inițiativă Musai-Muszáj, împreună cu cei 10 mii de simpatizanți și susținători, așteaptă cu încredere și cu interes procesul, deoarece atât legile din România, cât și principiul echității susțin așezarea plăcuțelor multilingve.