monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Autotren încărcat cu hârtie igienică, făcut SCRUM pe centura municipiului Gherla – VIDEO

Un autotren a ars ca o torță în această dimineață, în jurul orei 10:00, pe DN1C, pe centura ocolitoare a municipiului Gherla.

Potrivit primelor informații, incendiul s-a produs ca urmare a exploziei unui pneu, care a luat ulterior foc. Șoferul autotrenului, în timp ce se deplasa pe DN1C, dinspre Dej spre Cluj-Napoca, ajuns pe centura ocolitoare a municipiului Gherla, la urcare, a constatat că din autotrenul pe care îl conducea, în urma exploziei pneului, a început să iasă foc. Bărbatul nu a mai putut controla mastodontul care transporta hârtie igienică, frecându-se de parapetul metalic situat pe marginea șoselei, scrie dej24.ro. Imediat după ce a reușit să-l oprească, autotrenul a fost cuprins de flăcări.


Șoferul a încercat din răsputeri, alături de alți participanți la trafic, să țină flăcările sub control cu ajutorul extinctoarelor, însă din păcate fără efect. Vâlvătaia a cuprins întreaga încărcătură, flăcările ajungând și la cabină.

În urma apelului la 112, la fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, dar polițiștii.

Potrivit martorilor, incendiul s-ar fi produs în momentul în care TIR-ul, scăpat de sub control, s-a frecat de parapetul metalic de pe marginea carosabilului. În acest fel s-au produs scântei, care ar fi declanșat aprinderea încărcăturii.