monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Noile tarife maximale RCA vor fi anunțate în scurt timp

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat data până la care se vor stabili tarifele de primă maxime pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA), pe categorii de vehicule.

Noile tarife maximale RCA vor fi stabilite în scurt timp

19 octombrie 2016 este data când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va anunța tarifele de primă maxime pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA), pe categorii de vehicule, informează Mediafax.


„Conform art. 4 alin. 3 din Legea concurenţei, acestea vor fi adoptate prin hotărâre de guvern, urmând ca apoi să fie făcute publice”, se arată într-un comunicat al ASF.

În urma propunerilor primite în cadrul procedurilor de consultare publică, ASF a eliminat coeficientul „Delta” şi a definit o încărcare de siguranţă care să asigure acoperirea cheltuielilor cu daunele cu o probabilitate de cel puţin 95%. De asemenea, rata cheltuielilor va include şi costul capitalului. „A fost adăugată, în determinarea tarifelor de primă maxime (inclusiv la propunerea transportatorilor), şi marja de profit, aceasta urmând a fi cuantificată”, precizează ASF.

Noua metodologie de calcul pentru tarifele RCA „se va aplica pe baza de date solicitate de la toate societăţile de asigurări, inclusiv de la societatea Carpatica, actualizată la data de 30 iunie 2016”.