monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Țepe imobiliare la Cluj. Un zugrav închiria fictiv studenților apartamentele pe care le renova

Cu câteva zile înaintea deschiderii anului universitar, apartamentele la un preț bun nu sunt tocmai ușor de găsit, iar escrocii stau la pândă la tot pasul. La Cluj, şase studenţi au fost înşelaţi de un individ care se dădea drept proprietar deşi el era doar un muncitor care renova casele.

sursa foto prestez.ro

Bărbatul se dădea drept proprietarul unor locuințe pentru care cerea cel puţin 200 de euro chirie. Între cei care au căzut în plasa escrocului este şi o tânără din Maramureș, care a ajuns acum într-o situaţie disperată. Este nevoită să renunţe la facultate pentru că, spune ea, banii pierduţi erau singurii pe care îi avea, potrivit digi24.ro.

„Am zis că am nevoie urgentă și a zis că are foarte mulți care vin să vadă chiria și cine vine... Adică primul venit, primul servit”, spune Semida Ciulean, păgubită.

Fata a avut încredere să-i dea banii pentru că individul i-a dat şi un contract.

„Am văzut adresa, că nu era de fapt Memorandumului, care era la cinci minute de facultate, era strada Dunării. Și după aia nu mi-a mai răspuns deloc și a râs și a închis telefonul. Și eu i-am dat 200 de euro”, spune fata.

Şi nu e singura păgubită. Alţi şase tineri au căzut în capcană.

„Am fost, am văzut, mi-a plăcut și am zis să îmi păstreze apartamentul, garsoniera de fapt. După asta m-am întâlnit a doua zi cu el, i-am plătit garanția și chiria pe o lună, i-am dat undeva în jur de 460 de euro”, spune o altă păgubită.

Când au venit cu bagajele la uşa apartamentului închiriat, tinerii au aflat că bărbatul nu e proprietar, ci un muncitor care renova casele.

„Am vorbit cu cei care munceau acolo care ne-au spus că el de fapt era un muncitor acolo, a rămas singur în ziua aia și probabil așa a avut acces, a luat cheile şi ne-a dus pe noi acolo să vedem apartamentul”, spune o tânără.

Studenții speră să-și recupereze banii, dar ar vrea să-l vadă şi pedepsit pe escroc pentru faptele sale.

Între timp bărbatul nu mai răspunde la niciun telefon.

Polițiștii îi sfătuiesc pe tineri să verifice cu atenție actele proprietarilor și contractul pentru a evita astfel de proleme.