monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Razie a polițiștilor pe șantierele Clujului. S-a lăsat cu amenzi - VIDEO

Poliţiştii au desfășurat, joi, o razie la care au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Județean pentru Imigrări, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă şi specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit IPJ Cluj, acţiunea a avut ca scop “verificarea respectării dispozițiilor referitoare la accesul și șederea pe teritoriul României a cetățenilor din spațiul extracomunitar, a celor referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, precum şi transportul și comercializarea de material lemons”.

“Cu această ocazie, poliţiştii au legitimat 103 persoane care desfășurau activități pe șantierele verificate, au fost verificate 16 utilaje și vehicule de lucru, fiind constatate 8 situații în care persoane identificate pe șantiere nu aveau încheiate contracte de muncă. În aceste cazuri, specialiștii Inspectoratului Teritorial de Muncă și lucrătorii Serviciului Județean pentru Imigrări vor lua măsura sancționării contravenționale a persoanelor care le-au oferit de lucru între 10.000 și 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată potrivit Codului Muncii. De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 de lei”, arată IPJ Cluj.