monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Elicopter prăbușit lângă Turda. Două persoane se aflau în aparatul de zbor -FOTO

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activități agricole, s-a prăbușit miercuri la amiază în zona unui deal de pe raza municipiului Turda.

UPDATE

O echipă a CIAS este aşteptată la locul accidentului pentru a stabili de ce s-a prăbuşit aparatul de zbor.


Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, miercuri, că decizia de a transporta la spital unul dinte răniţii din elicopterul prăbuşit lângă Turda a fost luată în urma evaluării medicale a echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Cluj, prezent la faţa locului.

„În urma evaluării medicale, unul dintre cei doi ocupanţi ai elicopterului va fi transportat la spital pentru investigaţii suplimentare. Bărbatul este conştient şi prezintă leziuni care nu îi pun viaţa în pericol”, au sppus sursele citate.


Cei doi ocupanţi ai elicopterului au fost evaluaţi de echipajul medical SAJ Cluj.

O echipă a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile - CIAS este aşteptată la locul accidentului.


În acest caz a fost deschisă o anchetă coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, urmând să fie stabilite cauzele care au dus la prăbuşirea elicopterului.

ŞTIREA INIŢIALĂ


În urma unui apel pe numărul 112, în dispeceratul ISU Cluj s-a anunţat faptul că un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activităţi agricole, s-a prăbuşit în zona unui deal de pe raza municipiului Turda.

Potrivit ISU Cluj, imediat au fost alertate o autospecială complexă de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanţă SMURD pentru victime multiple (ATPVM) şi un echipaj medical SAJ.


“În urma verificărilor, în elicopter se aflau 2 persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale. În acest moment, cei 2 ocupanţi sunt evaluaţi de echipajul medical SAJ. În urma evaluării medicale, unul dintre cei doi ocupanţi ai elicopterului va fi transportat la spital pentru investigaţii suplimentare. Bărbatul este conştient şi prezintă leziuni care nu îi pun viaţa în pericol”, a precizat Andrei Biriş, purtător de cuvânt la ISU Cluj.