monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în 2018. Cine este fericitul câştigător - VIDEO

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a sărbătorit joi pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2018, cu o lună mai devreme comparativ cu 2017, ca urmare a unui trend pozitiv de creştere a traficului aerian pe primele 5 luni ale anului.

Aeroportul Internaţional Cluj atinge pentru a opta oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic, realizare deosebit de importantă ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât şi extindereii reţelei de rute.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost transportat de către operatorul aerian Turkish Airlines pe zborul Cluj-Istanbul.

Norocosul pasager a fost premiat de directorul Aeroportului Internaţional Cluj David Ciceo şi de directorul de vânzări Turkish Airlines Alper Atalay.

Pasagerul 1.000.000 este Maria Teodosia Pop, o tânără născută în Satu Mare dar care trăieşte în Cluj de 11 ani, a primit o călătorie pentru două persoane la clasa business destinaţia Cluj-Istanbul-Cluj. Ea  a fost selectată odată cu check-in-ul pasagerilor.

“Mă bucură foarte mult. E o surpriză plăcută. Călătoresc de 3-4 ori pe an cu avionul. Plec în vacanţă la Istanbul. Mie îmi plac călătoriile foarte mult. Nu e prima dată când călătoresc cu Turkish. Chiar e una din companiile mele preferate. De fiecare dată îmi face plăcere să plec într-o călătorie, dar în acelaşi timp mă întorc cu drag tot timpul pe aeroportul din Cluj-Napoca. Vreau să văd cum se va dezvolta. Clujul e oraşul meu de suflet”, a spus tânăra.

Cu această ocazie, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat că va continua dezvoltarea infrastructurii pentru atingerea pragului de 7 milioane de pasageri.

“Felicitări comunităţii clujene pentru această performanţă deosebită. Este prima dată când reuşim să atingem un milion de pasageri în luna mai. Pentru noi este un moment foarte important. Nu am fi reuşit această performanţă fără sprijinul Consiliului Judeţean şi al comunităţii clujene. Terminalul în care ne aflăm a fost gândit şi proiectat 100.000 de pasageri. Preşedinţii de Consiliu Judeţean, Şerban Graţian, Ioan Rus, Marius Nicoară, consilierii judeţeni au crezut în planurile noastre. La vremea respectivă am fost criticaţi că acest terminal e prea mare, acum suntem criticaţi că este prea mic. Dar bineînţeles avem planuri pentru 7 milioane de pasageri. Avem 45 de destinaţii externe, ne-am extins aria de acoperire”, a declarat cu această ocazie directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Acesta a mai precizat că aeroportul este profitabil, un exemplu de dezvoltare pe plan mondial.

“Este un nou record, e un moment fericit pentru Aeroportul Cluj, pentru prima dată aniversăm un milion de pasageri în luna mai. Avem o creştere de aproximativ de 8 %, avem destinaţii noi. Investiţiile Consiliului Judeţean în aeroport dau roade, suntem un aeroport profitabil, un exemplu de dezvoltare pe plan mondial ca aeroport regional. Avem un plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri, un nou terminal, dezvoltarea infrastructurii privind locurile de parcare, privind căi de rulare. Ne bucurăm că suntem al doilea aeroport al României, un aeroport de referinţă. Am pornit în 1996 cu 32.000 de pasageri, cel mai slab aeroport al României şi în momentul de faţă suntem un aeroport de referinţă pe plan european. Ne apropiem de 3 milioane de pasageri. Avem destinaţii noi cum ar fi Atena, s-au reluat zborurile de Tunisia, de Egipt”, a mai spus Ciceo.

Alper Atalay, director vânzări Turkish Airlines, compania aeriană care a transportat pasagerul cu numărul 1.000.000 în anul 2018, a declarat la rândul său:

„Turkish Airlines, compania aeriană care zboară către cele mai multe țări și destinații internaționale din lume, acordă o importanță deosebită promovării orașelor spre care zboară, iar Cluj-Napoca este cu siguranță unul dintre acestea. Astăzi, odată cu întâmpinarea pasagerului cu numărul 1 milion al Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, pe un zbor al companiei Turkish Airlines, suntem onorați să contribuim la creșterea traficului Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj. Dorim să profităm de această ocazie pentru a invita toate autoritățile implicate să susțină și să contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, care este cea mai accesibilă poartă spre fascinanta Transilvanie. Haideţi să creştem Clujul împreună!”

Anul trecut Aeroportul Internaţional Cluj sărbătorea pasagerul 1 milion în luna iunie.