monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nereguli la atelierele de reparații auto

Polițiștii locali, în colaborare cu reprezentanții RAR Cluj, au descoperit mai multe nereguli la service-urile auto din Cluj-Napoca.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială, în colaborare cu angajaţi ai Ministerului Transporturilor - Registrul Auto Român (RAR), au desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale de către persoanele fizice și juridice care efectuează lucrări de întreținere și reparaţii auto, care funcționează pe raza municipiului Cluj-Napoca.


Potrivit biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca, la acţiune au participat un număr de 6 poliţişti locali şi 5 angajaţi ai RAR Cluj. Au fost efectuate verificări la 14 ateliere auto situate pe străzile Morii, Căpitan Grigore Ignat, Bulevardul Muncii, Câmpina, Gării, Calea Florești și Traian.

În urma verificărilor, printre neregulile constatate s-au numărat: desfășurarea activității de reparații auto fără deținerea documentelor legale, lipsa acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, lipsa autorizaţiilor tehnice eliberate de către RAR Cluj, nerespectarea domeniului autorizat, respectiv nerespectarea condițiilor inițiale de autorizare.

Pentru neregulile constatate s-au încheiat în total 24 procese verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 30.200 lei, în trei cazuri dispunându-se suspendarea activităţilor, în conformitate cu prevederile OG nr. 99/2000 republicată, ale Legii nr. 12/1990 republicată, ale HCL nr. 150/2009, ale OG nr. 82/2000 aprobată prin Legea nr. 222/2003 cu modificările şi completările ulterioare.

Etichete: amenzi service auto