monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ministrul Sănătăţii îi dă dreptate lui Ungureanu. Există probleme la spitalul din Borșa

Sorina Pintea a spus, după ce Emanuel Ungureanu a publicat imagini care arată condiţiile din spitalul de Boli Psihice Borşa din Cluj, că are dreptate şi că în solicitările de investiţii nu apare Borşa, însă vor fi discutate toate aspectele. Spitalul spune că imaginile au fost realizate „tendenţios”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat imagini din incinta spitalului de Boli Psihice Borşa din judeţul Cluj,  care indică situaţia unităţii medicale, precum şi condiţiile improprii în care stau internaţi pacienţii.

Ulterior, ministrul Sorina Pintea a declarat că „din păcate, acesta are dreptate”. „Domnul deputat Ungureanu care a postat aceste imagini, a mai prezentat imagini de la diverse spitale. Din păcate, are dreptate. Ştiam că spitalul este în subordinea Consiliului Judeţean ce ţine pe partea de infrastructură de Consiliul Judeţean”, a spus ministrul.


Sorina Pintea a spus că a verificat solicitările de investiţii, reparaţii capitale şi aparatură, însă nu apare nimic de la Borşa, judeţul Cluj. „Sunt nişte aspecte pe care cu toţii trebuie să le discutăm”, a spus ministrul.

Ulterior, conducerea Spitalului de Boli Psihice Cronice Borşa a reacţionat şi a precizat că fotografiile prezentate de Emanuel Ungureanu au fost realizate „tendenţios”. „Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja şi utilată de către Consiliul Judeţean Cluj. Aceasta va fi recepţionată şi dată în folosinţă în 2 luni. Acelaşi domn uită să ceară şi să facă public punctul de vedere oficial al instituţiilor vizate, respectiv faptul că actualul spaţiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi”, arată mesajul transmis de conducerea spitalului.


Sursa citată a mai precizat că Consiliul Judeţean Cluj, dă în folosinţă o nouă clădire şi are în lucru diverse stadii de proiectare, încă 3 noi pavilioane la acel spital.