monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Minora și unchiul care ar fi răpit-o au fost găsiți

Minora de 13 ani, dată dispărută în cursul zilei de duminică, a fost găsită.

Minora și unchiul care ar fi răpit-o au fost găsiți

UPDATE 09:20

„La data de 22 octombrie 2019, în jurul orei 01:00, în urma investigațiilor efectuate a fost depistată minora în vârstă de 13 ani. Aceasta era însoțită de bărbatul în preajma căruia a fost văzută ultima dată”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Cluj.

Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au acționat în această perioadă pentru găsirea minorei în vârstă de 13 ani a cărei dispariție a fost semnalată la data de 20 octombrie a.c.. În urma investigațiilor și a căutărilor de amploare, în noaptea de 21/22 octombrie minora a fost găsită în extravilanul localității Cristurel, comuna Așchileu. Aceasta era însoțită de bărbatul în preajma căruia a fost văzută ultima dată.


Potrivit IPJ Cluj, minora nu prezenta urme vizibile de violență. Conform primelor investigații, aceasta ar fi lipsit de acasă pe fondul unei relații tensionate în familie. În cauză a fost informată Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului, iar minora a fost internată la un centru de primire a copilului în regim de urgență.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani, rudă a minorei, a fost audiat cu privire la cele întâmplate. În cauză se continuă cercetările pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de dispariția minorei, sub coordonarea unității de parchet.


ȘTIREA INIȚIALĂ

„Minora de 13 ani și bărbatul de 27 de ani au fost găsiți. În acest moment sunt audiați de polițiști”, se arată într-un mesaj transmis, în noaptea de luni spre marți, de IPJ Cluj. Cei doi au fost audiați la Gherla, minora fiind găsită în extravilanul localității Cristurel, comuna Așchileu.

Vă reamintim că polițiștii căutau un tânăr de 27 de ani, suspectat că ar fi răpit o fată de 13 ani din localitatea Vultureni, județul Cluj. Potrivit polițiștilor, acesta este chiar unchiul fetei. Dispariția fetiței de 13 ani a fost semnalată duminică.


Oamenii legii susțin că fata era într-o mașină cu un alt bărbat în localitatea Băbuțiu, comuna Vultureni, când s-au întâlnit pe stradă cu Almaș Marian Cosmin, de 27 de ani, unchiul acesteia.

„Acesta a oprit autoturismul, moment în care fără niciun motiv a deschis portiera autoturismului unde se afla minora și împotriva voinței ei a tras-o afară din autoturism și au plecat într-o direcție necunoscută”, susțin reprezentanții Poliției.