monitorulcj.ro Menu
Actualitate

INCENDIU PUTERNIC în Izvorul Crișului! Localnicii și pompierii s-au luptat ore întregi cu flăcările

Izvorul Crișului a fost luminat noaptea trecută de un incendiu puternic la o anexă și o casă din localitate.

Pompierii și localnicii din Izvorul Crișului s-au luptat mai bine de trei ore pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă în care funcționau utilaje pentru prelucrarea lemului.

„Două autospeciale ale detașamentului de Pompieri Huedin și două ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Izvorul Crișului au intervenit, în cursul nopții ce a trecut, pentru a stinge flăcările care au cuprins o anexă gospodărească și s-au extins la casa de locuit din apropierea acestora.
Alarma a fost dată în localitatea Izvorul Crișului, la ora 3 dimineața, când anexa, în care funcționau mai multe utilaje pentru prelucrarea lemnului, a fost cuprinsă de incendiu. Pompierii, sosiți de urgență la locul solicitării, au găsit acoperișul anexei, cu o suprafață de circa 150 mp, cuprins în totalitate de flăcări și precum și o latură a casei de locuit și o porțiune de cca 20 mp din acoperișul acesteia.
Eforturile forțelor de intervenție și a circa 20 de localnici care au sprijinit operațiunile pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative au durat mai bine de trei ore, reușind să evite propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.
Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, însă au fost înregistrate pagube însemnate și deteriorarea utilajelor din anexa respectivă. Din cercetările preliminare, se pare că focul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice din anexă”, transmite ISU Cluj.