monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ministrul Sănătății: „Suntem pe a doua pantă ascendentă”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că „suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă” și că, în prezent, în România, „avem un număr crescut de cazuri şi rămâne să le putem gestiona”.

Ministrul Sănătății: „Suntem pe a doua pantă ascendentă”

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Aşteptăm trecerea şi aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum şi conduita izolării la domiciliu după externare”, a mai spus Nelu Tătaru, la Antena 3.

Nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă

Nelu Tătaru apreciază că nu există o suprasolicitare pe secţiile de terapie intensivă.


„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureştiul, fiecare caz în parte, şi în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum şi cele care aglomerază în acest moment unităţile de primiri urgenţe. Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număr se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Transmiterea comunitară e accentuată

Acesta a mai adăugat că „rămânem pe aceeaşi creştere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată”.


„Creşterea acestui număr ne arată şi gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeaşi creştere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată, ceea ce ne face, până la aprobarea acelui text de lege, să reiterăm acele recomandări de distanţare fizică, de izolare la domiciliu a celor confirmaţi pozitivi care au cerut externarea sau a celor asimptomatici, dar rămaşi cu un test pozitiv”, a adăugat sursa menţionată.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 397 de noi cazuri de îmbolnăvire în România, dar și 31 de decese.


CITEȘTE ȘI 

Viceprimarul Dan Tarcea, în IZOLARE după ce soția lui a fost TESTATĂ POZITIV cu coronavirus