monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Acțiune de amploare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Controale în piețe, parcuri, dar și la Lacul Tarnița și Băile Cojocna

Duminică, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune în sistem integrat, în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Acțiune de amploare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Controale în piețe, parcuri, dar și la Lacul Tarnița și Băile Cojocna

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile Cluj –Napoca „Ștefan Cicio Pop”, polițiști locali din cadrul Direcției Generale Politia Locala Cluj-Napoca, inspectori OPC Cluj, specialiști din cadrul DSVSA Cluj, DSP Cluj și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Acțiunea s-a desfășurat în 3 etape. În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna.


Cea de-a două etapă a acțiuni, desfășurată în intervalul orar 18.00-21.00, a vizat verificarea respectării măsurilor de siguranță la terasele și în incinta  unui centru comercial din municipiul Cluj-Napoca, terasele din zona Pieței Cipariu și Piața Engels, totodată, polițiștii rutieri efectuând verificări în zona autogărilor și pe strada Traian Vuia.

Acțiunea a continuat în intervalul orar 23.00-01.00, pe strada Piezișă.


Sute de avertizări privind purtarea greșită a măștii

În cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 250 de persoane și au fost verificate 38 de vehicule. Au fost efectuate verificări la 7 piețe, supermarket-uri și zone de agrement și la peste 60 de societăți comerciale și terase. De asemenea, au fost verificate 97 mijloace de transport în comun.

Pe parcursul acțiunii, peste 200 de persoane au fost avertizate verbal cu privire la portul necorespunzător a măștii de protecție. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale.


33 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Alte 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind de asemenea, reținute 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Pentru nerespectarea altor norme legislative în vigoare, polițiști au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

CITEȘTE ȘI


14 polițiști clujeni, infectați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică este în desfășurare