monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un vaccin anti-COVID testat în SUA are rezultate promițătoare

Vaccinul, dezvoltat de cercetători americani, a dus la crearea de anticorpi și nu a provocat reacții adverse grave.

Un vaccin anti-COVID testat în SUA are rezultate promițătoare

Vaccinul anticoronavirus creat de compania de biotehnologie Moderna și Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite a dus la crearea anticorpilor în cazul tuturor voluntarilor, ba chiar, oamenii de știință au remarcat cantități mai mari de anticorpi decât cele observate în cazul pacienților care s-au vindecat după infectarea cu coronavirus, scrie Washington Post, citat de Europa FM. Anticorpii sunt proteinele pe care organismul uman le produce pentru a lupta cu infecția.

Pentru început, vaccinul a fost administrat unui număr de 45 de persoane sănătoase, cu vârste între 18 și 55 de ani, care au primit două doze ale vaccinului la distanță de 28 de zile. Mai bine de jumătate dintre voluntari au prezentat reacții adverse de la ușoare la moderate: oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, dureri la locul injecţiei. Specialiștii nu sunt îngrijorați și spun că astfel de efecte sunt destul de frecvente și în cazul altor vaccinuri.


Urmează faza a treia de testare a vaccinului care va începe pe 27 iulie, ultima etapă înainte ca autoritățile să decidă dacă vor aproba punerea pe piață. Potrivit CNN, vaccinul va fi testat de data aceasta 30.000 de oameni, inclusiv persoane din categoriile cu risc.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că, în prezent, se află în studii clinice din întreaga lume 23 de vaccinuri anti-COVID.


CITEȘTE ȘI

Când încep asimptomaticii să transmită coronavirusul? Explicațiile epidemiologului Molnar Geza