monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Victorie în instanță pentru un fost subprefect al Clujului, demis abuziv. A câștigat procesul împotriva guvernului

Györke Zoltán a câștigat procesul împotriva Guvernului României după ce acesta fusese numit, în mod nelegal, prin aplicarea mobilității, în funcția publică de inspector guvernamental.

Victorie în instanță pentru un fost subprefect al Clujului, demis abuziv. A câștigat procesul împotriva guvernului

Curtea de Apel Cluj a pronunțat azi, 16 iulie 2020, o soluție definitivă prin care a confirmat nelegalitatea și netemeinicia modalității în care Guvernul României și primul-ministru al României au dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental, în ceea ce îl privește pe Györke Zoltán.

„Echipa de avocați a subprefectului a susținut, în primul rând, faptul că Hotărârea Guvernului nr. 54/2019 privind aplicarea mobilității a fost adoptată cu nerespectarea procedurii legale, prin includerea acesteia pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 08.02.2019, fără a exista niciun caz excepțional care să justifice această măsură. De asemenea, au fost formulate critici privind nemotivarea în fapt și în drept a actelor administrative atacate, neexistând nici un motiv obiectiv pentru aplicarea măsurii mobilității în ceea ce îl privește pe domnul Györke Zoltán”, se arată într-un comunicat al biroului de avocatură Iordăchescu & Asociații.


În primă instanță, Tribunalul Cluj a dispus anularea Hotărârii Guvernului nr. 54/2019 și a Deciziei Primului Ministru nr. 24/2019, cu consecința reintegrării clientului în funcția publică de subprefect al județului Cluj.

Györke: „De săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect”

Sentința pronunțată de Tribunalul Cluj a rămas definitivă prin respingerea de către Curtea de Apel Cluj a recursurilor declarate de Guvernul României, primul-ninistru al României, Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Afacerilor Interne.


„Am câștigat procesul împotriva Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne. Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj”, a declarat Györke Zoltán.

În prezent, funcția de prefect al Clujului este ocupată de Mircea Abrudean, iar cei doi subprefecți ai județului sunt Irina Munteanu și Budai Bela.


CITEȘTE ȘI

Gyorke Zoltan se întoarce la Prefectură. A câştigat a doua oară procesul cu Guvernul