monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOCARUL din Sălicea a izbucnit la Biserica Penticostală, după o adunare cu 150 de persoane

Focarul de coronavirus din Sălicea, comuna Ciurila, a izbucnit în urma unei adunări a comunității bisericii penticostale la care au fost prezenți circa 150 de oameni.

FOCARUL din Sălicea a izbucnit la Biserica Penticostală, după o adunare cu 150 de persoane

 

 


Ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj arată că, în urma unei adunări a aproximativ 150 de persoane la biserica în cauză, a rezultat răspândirea virusului printre credincioși.

 


„Având în vedere cazurile recente de Covid-19 din comuna noastră, precum și faptul că ancheta DSP a dezvăluit apariția virusului în cadrul comunitatii bisericii penticostale din satul Salicea, am luat personal legătura cu reprezentanții acesteia Astfel, le-am solicitat acestora să anunțe fiecare membru al comunității penticostale, ca în cazul în care considera că au luat contact cu o persoana infectată sau dacă prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, să se autoizoleze de urgență și să anunțe DSP Cluj”, a transmis primarul comunei, Cristinel Popa.

Acesta a făcut un apel la solidaritate și responsabilitate.


„Toate aceste măsuri și indicații au ca scop protejarea tuturor cetățenilor comunei noastre, dar și împiedicarea răspândirii Covid-19. Încă o dată, rog cetățenii comunei să fie solidari cu efortul autorităților și să comunice rudelor, cunoștințelor și persoanelor care nu au acces la informațiile de pe internet, să fie responsabili și să respecte toate măsurile impuse de această situație dificilă. Toate aceste eforturi făcute la comun, atât de autorități, cât și de cetățeni, vor fi singura noastră șansă de a reveni cât mai rapid la normalitate!”, a adăugat Popa.

Amintim că, până în prezent, șase persoane au fost depistate pozitive cu noul coronavirus în satul Sălicea.


 

CITEȘTE ȘI


Situaţie îngrijorătoare în Sălicea! Tot mai multe persoane sunt depistate pozitiv la Covid-19