monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prefectul Clujului avertizează: „Dacă cifrele vor evolua negativ, putem extinde obligativitatea purtării măștii”

Masca devine obligatorie în spațiile deschise, în anumite situațiii, în județul Cluj.

Prefectul Clujului avertizează: „Dacă cifrele vor evolua negativ, putem extinde obligativitatea purtării măștii”

 

 


 

Masca va fi obligatorie la Cluj pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, la evenimentele culturale, științifice sau artistice organizate în aer liber, la serbările publice, pelerinaje sau adunări religioase, indiferent de oră. Prefectul Clujului a dezvăluit în ce condiții măsura ar putea fi extinsă și la alte spații.


 

„La Cluj, lucrurile stau altfel decât în restul țării, acesta este și motivul pentru care nu am considerat necesar să extindem aria de a obligativitate a purtării măștii. Am considerat că vom lua aceste decizii etapizat, în funcție și de cifrele pe care le avem. Dacă cifrele vor evolua negativ și dacă vom considera necesar, putem extinde această obligativitate”, a precizat prefectul Mircea Abrudean, la un post local de radio.


Deocamdată însă, masca va fi obligatorie doar la evenimentele culturale, religioase sau de altă natură care au loc în spațiile publice deschise.

„Obligația nu se aplică în toate spațiile deschise din județ, în acest moment, ci doar în zonele pe care le-am considerat cu cea mai mare expunere, având la dispoziție anchetele epidemiologice, vorbim de toate evenimentele care se desfășoară în spațiile publice deschise, evenimente culturale, științifice, de divertisment și cele cu caracter religios, pelerinaje și alte adunări cu caracter religios. În acest moment acestea au fost considerate prioritare, urmând ca până săptămâna viitoare Comitetele locale pentru Situații de Urgență să identifice toate zonele cu potențial risc din categoria piețelor, târgurilor de produse și de animale și a piețelor de tip bazar permanente și temporare, pe care să ni le comunice în vederea obligativității purtării măștii și în aceste zone, dacă vom considera”, a adăugat Abrudean.


CITEȘTE ȘI

Ce amendă poți primi dacă nu porți mască în spațiile deschise din Cluj, începând cu 8 august