monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO. Trei muncitori și o roabă fac o autostradă. Lucrări în ritm de melc pe lotul 1 Sebeș - Turda

Lucrările de pe lotul 1 din autostrada Sebeș - Turda se desfășoară într-un ritm extrem de scăzut.

VIDEO. Trei muncitori și o roabă fac o autostradă. Lucrări în ritm de melc pe lotul 1 Sebeș - Turda

 

Asociația Pro Infrastructură a cerut decizii rapide din partea Companiei de Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) după dezastrul de pe lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda.Tronsonul construit de italienii de la Pizzarotti are șanse mici să fie terminat în viitorul apropiat dacă muncitorii și utilajele vor fi la fel de rare și în următoarea perioadă. Ziarul Unirea a publicat un clip video cu modul în care se lucrează pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1.

„Așa se lucrează pe Sebeș-Turda lotul 1, tronson construit de italienii de la Pizzarotti! Cei câțiva muncitori treziți la realitate doar atunci când observă că sunt filmați, împing fără nicio tragere de inimă câteva pietre cu o roabă din stânga în dreapta. Pe acest punct de lucru ce presupune ridicarea unui zid de pământ armat pe o lungime de 200 de metri se «lucrează» din ianuarie 2020 și abia dacă a ajuns la 30%. În ritmul actual, nu va fi finalizat nici în 2021, deși un constructor competent ar duce la bun sfârșit lucrarea respectivă în câteva săptămâni.
Solicităm CNAIR să aplice penalități de întârziere constructorului neserios, mobilizându-l în acest fel să finalizeze în cel mai scurt timp acest șantier ce datează din 2015”, au declarat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.


 

 


CITEȘTE ȘI:

 


 

Autostrada Transilvania: Iernut – Chețani, la 90%. Încă „o autostradă-muzeu” în Ardeal?

 


 

VIDEO Imagini spectaculoase de pe Autostrada Sebeș-Turda. În ce stadiu sunt lucrările?