monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO. Se mută Serviciul de Permise și Înmatriculări. Cum ajungi acolo?

Sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor va fi relocat de pe strada Albac în sediul Vămii din zona Someșeni.

Se mută Serviciul de Permise și Înmatriculări

 

 


Vineri, prefectul Mircea Abrudean a vizitat Biroul Vamal de Control și Vămuire la Interior Cluj (str. Traian Vuia Nr. 222), unde a condus o ședință tehnică în cadrul căreia s-a evaluat stadiul pregătirilor pentru mutarea în perioada următoare în această locație, a activității Serviciului de Permise de Conducere și Înmatriculare.

 


La întâlnire au mai fost prezenți subprefectul Irina Munteanu și reprezentanții instituțiilor publice din județul Cluj, implicați în derularea acestui proiect. Viitoarea locație a Serviciului este mai spațioasă, cu zonă de așteptare generoasă, locuri de paracare și sala ce permite examinarea a 14 persoane în același timp.

„Noua locație este pretabilă pentru activitatea de serviciu public și de relații cu publicul și în curând cetățenii vor putea beneficia de toată infrastructura pusă la dispoziție de acest loc. Spațiul din cadrul clădirii destinat activității serviciului este de aproximativ 550 mp, mai mare decât cel de 335 mp al actualei clădiri de pe strada Albac, unde funcționează serviciul în prezent. Zona de așteptare este generoasă, iar ghişeele asigură un spațiu mai mare pentru cei care solicită informații. În apropierea noului sediu vor fi amenajate și locuri de parcare, destinate celor care se vor adresa serviciului.


Sala pentru examinarea teoretică în vederea obținerii permisului de conducere este una mai mare, iar în condițiile actuale ale pandemiei, va fi posibilă examinarea în același timp a 14 persoane, cu asigurarea distanței de 1,5 m între candidați, actualul sediu permițând examinarea doar a jumătate din numărul candidaților. Acest lucru va contribui și la reducerea perioadei de așteptare pentru susținerea examenelor teoretice, în urma programărilor online”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Prin această schimbare a sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Instituția Prefectului urmărește să răspundă solicitărilor venite din partea cetățenilor de a decongestiona traficul în zona străzii Albac, fiind susținută și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


 

CITEȘTE ȘI


Mutarea Serviciului Permise și Înmatriculări, „furată” de PNL, acuză fostul prefect de Cluj