monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cinci localități din județul Cluj intră în scenariul roșu. Elevii din 7 școli vor învăța de acasă

Cinci localități din județul Cluj vor intra în scenariul roșu de la 1 noiembrie după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

Cinci localități din județul Cluj intră în scenariul roșu de luni

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se pregătește să introducă comunele Aiton, Căpușu Mare, Fizeșu Gherlii, Ploscoș și Recea Cristur în scenariul roșu de la 1 noiembrie.


Cele 7 școli din comunele enumerate își vor desfășura activitatea exclusiv online, în timp ce localurile vor fi închise.

„Având în vedere  că  rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori  în următoarele comune: Aiton, Căpușu Mare, Fizeșu Gherlii, Ploscoș, Recea Cristurîncepând cu data de 1.11.2020 ora 00.00, acestea  vor  lua toate măsurile pentru asigurarea rezilienței comunității și de diminuare a impactului tipului de risc, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, stabilite prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de  UrgențăCluj  nr.52/15.10.2020, republicată, specifice  unităților  administrativ-teritoriale a căror rată de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zilea depășit pragul de 3/1000locuitori”, se arată în proiectul de Hotărâre propus spre votare.