monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Piețele se vor redeschide la finalul acestei săptămâni, odată cu scăderea numărului de infectări cu coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că pe fondul scăderii numărului zilnic de infectări cu COVID19 și în urma consultărilor cu specialiștii, a luat decizia de a redeschide piețele, la sfârșitul acestei săptămâni.

Piețele se vor redeschide la finalul acestei săptămâni, odată cu scăderea numărului de infectări cu coronavirus

 

 


Odată cu scăderea numărului zilnic de cazuri COVID19, președintele a hotărât, împreună cu specialiștii, redeschiderea piețelor:

 


„Am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să își facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.”

Numărul infectărilor a scăzut semnificativ

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi, a scăzut semnificativ. Este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși scăderea este clară. Această scădere se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții. Și această scădere nu este o întâmplare, este o realitate în Europa și din fericire facem parte din țările unde se constată o reducere”, a mai declarat președintele.


CITEȘTE ȘI:

Aproape 5.000 de cazuri noi de COVID19 și 135 DECESE azi! Situație ALARMANTĂ la ATI