monitorulcj.ro Menu
Actualitate

PS Florentin Crihălmeanu va fi înmormântat sâmbătă. În loc de coroane cu flori, oamenii sunt rugați să ofere bani săracilor

Înmormântarea Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu va avea loc în această sâmbătă, pe 16 ianuarie. Organizatorii au transmis că oamenii care doresc să aducă un omagiu sunt așteptați, dar cu respectarea strictă a normelor sanitare.

PS Florentin Crihălmeanu va fi înmormântat sâmbătă. În loc de coroane cu flori, oamenii sunt rugați să ofere bani săracilor

 

 


În ziua de vineri, 15 ianuarie 2021, trupul Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu va fi depus în Catedrala „Schimbarea la Față" (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj), iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o vor putea face în intervalul orar 0800 - 2000, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute pentru perioada de pandemie.

 


„ Respectând dorința testamentară a Preasfinției Sale Florentin, îi invităm pe toți cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor”, au transmis reprezentanții Cancelariei eparhiale.

În ziua de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, ora 1100, trupul Preasfinției Sale Florentin va fi depus pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu, iar la ora 1200 va avea loc Slujba Înmormântării.


În ziua premergătoare înmormântării, se va organiza în toate parohiile de pe teritoriul Eparhiei, o seară de priveghere publică (parastas, rozar, etc) la aceeași intenție. Sâmbătă, 16 ianuarie va fi înmormântarea la ora 12:00.

După ziua funeraliilor, pomenirea ierarhiei în cadrul Sfintei Liturghii se va face conform zilelor premergătoare înhumării, până la numirea unui Administrator Eparhial. Conform tradiției, fiecare preot este obligat să celebreze 7 Sfinte Liturghii la intenția odihnei sufletului episcopului nostru.


La 40 de zile se va celebra un Parastas pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Florentin.

„Fie-i odihna binecuvântată, de bucuria vederii Feței lui Dumnezeu luminată, acolo, la Tronul ceresc unde, împreună cu înaintașii întru arhierie, cu Episcopul Iuliu Hossu, fericit martir al Bisericii Catolice și cu toți sfinții și drepții să mijlocească și de acum înainte pentru mântuirea sufletelor, pentru o lume mai bună”, au transmis reprezentanții Cancelariei eparhiale.


Reprezentanții aduc aminte contextul pandemic în care ne aflăm și cer oamenilor să respecte normele și restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei provocate de COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

PS Florentin Crihălmeanu, omul de dincolo de sutană. Tanchist, inginer, iubitor de natură și preot FOTO