monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Restaurantul Marhaba din Cluj-Napoca sfidează legea și funcționează în interior. FOTO

Restaurantul Marhaba Lebanese din Cluj-Napoca se pare că nu ține cont de regulile impuse de autorități și servește clienții în interior.

Restaurantul Marhaba din Cluj-Napoca sfidează legea și funcționează în interior. FOTO

 

 


Marhaba nu se ferește de nimic și își face zilnic reclamă pe rețelele de socializare. Oaspeții sunt invitați la restaurant și întâmpinați cu mesajul: „Avem deschis în interior”(vezi galeria foto).

 


În municipiul Cluj-Napoca este interzisă funcționarea restaurantelor la interior, deoarece rata de incidență a cazurilor COVID-19 este peste 3 la mia de locuitori.

În perioada aceasta, autoritățile au prins mai multe restaurante care funcționau ilegal. Patronii au fost sancționați cu câte o amendă, uneori poate prea mică pentru câștigul din ziua respectivă.


Cluj-Napoca se află în scenariul roșu de foarte mult timp. Acum două săptămâni a ieșit din „zona roșie”, dar doar pentru patru zile.

Emil Boc - „Corectitudinea asta omoară economia Clujului”

Până și primarul municipiului, Emil Boc a fost supărat pe situația creată, în care operatorii economici au deschis doar pentru patru zile. El este de părere că formula de calcul ar trebui schimbată și ar trebui să se țină cont de numărul de teste zilnice prelucrate.


„Aici e un paradox al Clujului, care ne afectează şi ne doare în fiecare zi. Pur şi simplu, corectitudinea de la nivel naţional omoară economia Clujului. Am ajuns cu cuţitul la os. Sunt atâtea domenii ale economiei locale puse la pământ, datorită faptului că nu se ponderează rata de incidenţă cu numărul de teste. De asemenea, dăm o lovitură cruntă copiilor din a VIII-a și a XII-a, copii din ani terminali, care nu pot să meargă la şcoală, şi viitorul lor este în joc.

Acum am ajuns victimele propriului succes. Aici sunt oameni mai bine înstăriți financiar, care își fac teste individual, ceea ce e corect. Dar să aplici uniform, mecanic, rigid măsurile, să nu compari numărul de testări cu alte județe este nedrept. Le-am spus ministrului Sănătății și domnului Arafat, și în public, și în privat. Cluj și Timișoara sunt puse pe butuci. Noi testăm cât testează Bucureştiul. Nu e normal când ai atât de multe teste să aplici acelaşi şablon", a spus Emil Boc, acum o săptămână.


CITEȘTE ȘI:

De duminică se prelungesc restricțiile în Cluj! VEZI rata de incidență pentru fiecare localitate