monitorulcj.ro Menu
Actualitate

A început Tabăra de Vară - Bursele UnSettled, la Sighet. Printre invitați se numără și Ana Blandiana

Freedom House România în parteneriat cu Academia Civică organizează în perioada 19-28 iulie 2021, la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetul Marmației,Tabăra de Vară „Bursele UnSettled”, ediția a II-a.

A început Tabăra de Vară - Bursele UnSettled, la Sighet. Printre invitați se numără și Ana Blandiana

 

 


Sub motto-ul „Learning from Our past to Build the Future” (învățăm din trecut ca să ne construim viitorul - n.red), evenimentul a strâns aproximativ 100 de studenți pasionați de studiul istoriei comunismului și totodată își propune să readucă în prim plan nevoia de conștientizarea a urmărilor regimului communist și a necesității de apărare a valorilor democratice și drepturilor omului.  

 


Printre invitați se numără Ana Blandiana, Monica Macovei, Germina Nagâț, Ioan Țiplea, Andreea Dobeș, Virgiliu Țârău, Doina Jela, Brîndușa Armanca, Simona Preda și Grigorie Benea.  Programul va include vizite la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, ateliere de creație, discuții pe tematici istorice, juridice, culturale și politice, urmate de dezbateri care sunt menite să încurajeze tinerii să-și exprime opiniile.

Ca o noutate, în cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de dezvoltare personală prin teatru, coordonate de actrița Antoaneta Cojocaru.


Programul Learn from Our Past to Build The Future, proiect organizat de către Freedom House România și Academia Civică, este finanțat de către Ambasada SUA în România prin Departamentul de Stat.

CITEȘTE ȘI


A fost lansat proiectul „Hub for Business Journalism”, dedicat studenților și tinerilor jurnaliști