monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Unul din patru români are probleme cu somnul

Aproape jumătate dintre români se trezesc dimineaţa cu dureri de spate, gât sau lombare, 35% dintre aceştia nu se simt odihniţi, iar un sfert dintre români are probleme cu somnul, conform unui studiu online efectuat recent.

Spectacol de Ziua Unirii la „Tudor Jarda”

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” va susţine marți, de la ora 18, la Cinematograful Mărăşti, un spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, intitulat „Hai să dăm mână cu mână!”.

Fotografie aeriană la Turnul Croitorilor

Turnul Croitorilor găzduieşte, în perioada 23 – 30 ianuarie, o expoziție de fotografie aeriană, realizată de specialiştii din cadrul AeroFoto şi Skycam.

Mircea Lucescu a fost externat

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost externat, luni, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Săptămâni gastronomice în Lidl

LIDL lansează în premieră în România săptămânile gastronomice naţionale cu produse tipice ale unor ţări din diferite zone ale lumii.

Copiii, poliţişti pentru o zi

Reprezentanții Poliției Rutiere Cluj i-au învățat atât pe copii, cât și pe părinții și bunicii acestora să respecte regulile de circulație, prin jocuri și concursuri cu premii, în cadrul caravanei „Profesor Garfield te învaţă”, care s-a oprit duminică în Polus Center.

Trei clujeni au pornit să cucerească vârful Aconcagua

Trei clujeni - Vasile Cipcigan, Ciprian Pătrașcu și Eugen Olariu – au plecat în această dimineaţă într-o expediţie care îi va purta până pe vârful celui mai înalt munte din America de Sud.

Măsuri în favoarea crescătorilor de ovine

Deputatul european Rareș Niculescu a semnat o declarație parlamentară cu privire la identificarea electronică a ovinelor, solicitând Comisiei să acorde o derogare până în 2016 în ceea ce privește înregistrarea individuală a deplasărilor tuturor ovinelor.

Moody's: Protestele au un impact negativ pentru ratingul României

Protestele din România, descrise ca cele mai ample şi mai violente din ultimii zece ani, au un impact negativ pentru ratingul ţării, în timp ce participarea lui Raed Arafat la formularea unui nou proiect al legii sănătăţii ar oferi acesteia legitimitate politică şi publică, potrivit Moody's.

USL nu participă la şedinţa solemnă din Parlament

Parlamentarii USL nu vor participa, astăzi, la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată Unirii Principatelor Unite, ci vor merge în mijlocul oamenilor să sărbătorească, a anunţat ieri de la tribuna Parlamentului viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Blaga: „Nu PDL a adus criza în România“

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a declarat, ieri, în plenul Parlamentului, că nu PDL a adus criza în România, ci a gestionat-o, dar că, pe de altă parte, principalul partid de guvernământ îşi poate asuma vina că nu a reuşit să comunice şi să valorifice politic deciziile bune pe care le-a luat.

Italieni în loc de finlandezi la Jucu

Lista cu potenţiali investitori care să vină în locul companiei Nokia s-a restrâns. Un nume tot mai des vehiculat este însă cel al companiei italiene De'Longhi.

Pacienții vor o autoritate care să îi protejeze

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) consideră că este primordială înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor şi a Asiguraţilor, în subordinea Parlamentului, care să aibă rolul de control, supraveghere şi monitorizare a sistemului de sănătate în general și a patologiilor majore care afectează populaţia, în particular.

Crin Antonescu propune demisia preşedintelui, guvernului şi a parlamentului

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a propus luni, de la tribuna Parlamentului, ca soluţie la cererile românilor care au ieşit în stradă, demisia preşedintelui ţării, a Guvernului Boc şi a tuturor parlamentarilor, parlamentarii Opoziţiei fiind gata să facă ei primii acest gest.

Boc: Îmi asum greşelile mele şi ale Guvernului

Premierul Emil Boc a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că îşi asumă greşelile Guvernului şi a arătat că protestele reprezintă un vot de blam împotriva întregii clase politice.

Ministrul de externe, revocat din funcție

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că a luat decizia revocării din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru declaraţiile la adresa protestatarilor.

Taxa auto, propunere de amânare pentru 2013

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernământ, ca taxa auto de primă vânzare, pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, să fie amânată până în ianuarie 2013.

Mircea Lucescu a fost externat

Antrenorul Mircea Lucescu a fost externat, luni, după accidentul auto suferit acum două săptămâni.