monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Daniel Buda: „Cercetarea din România, o cenușăreasă a societății și o victimă a incompetenței sau a ignoranței autorităților române”

Europarlamentarul clujean Daniel Buda cere premierului Sorin Grindeanu şi ministrului Cercetării şi Inovării, Șerban-Constantin Valeca, să intervină “de îndată” şi să ia toate măsurile care se impun în vederea asigurării finanțării proiectului de cercetare de la Universitarea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Cod roşu de ninsori pe plajele spaniole

Câteva plaje de pe coasta mediteraneeană a Spaniei s-au trezit miercuri cu o insolită ninsoare, iar unele localități din provinciile Valencia și Alicante (est) au înregistrat cele mai abundente ninsori din 1926 încoace, semnalează EFE.

Ce a pregătit Primăria Turda pentru ziua de 24 Ianuarie

Primăria Municipiului Turda invită locuitorii oraşului să participe la manifestările prilejuite de aniversarea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, care se vor desfășura marți, 24 ianuarie 2017.

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda, prelungite cu 600 de zile. Muncitorii AU INTRAT ÎN GREVĂ. Lucrările sunt OPRITE

foto alba24.ro
Deși trebuie definitivată în martie 2016 și cu toate că termenul inițial de construire a autostrăzii a fost de 18 luni, constructorul lotului 4 din autostrada Sebeș-Turda, firma austriacă PORR, a obținut de la adjudecătorul contractului o prelungire a acestuia cu nu mai puțin de 600 de zile, adică cu 20 de luni. Asta înseamnă mai mult decât tot termenul inițial.

Partidul M10 spune stop proiectului amnistiei şi graţierii

Partidul M10 a inițiat printru-un membru al său o campanie de strângere de semnături pentru oprirea proiectelor privind amnistia și grațierea. Până acum s-au strâns peste 16.000 de semnături, pe care M10 le va depune la guvern.

Peste 700 de amenzi pentru parcări neregulamentare în zona centrală

Poliţiştii locali au aplicat în ultima săptămână 732 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 73200 lei conducătorilor auto care nu au respectat prevederile HCL privind aprobarea regulamentului de administrare a parcărilor publice cu plată orară.

Produs de Cluj în capitala Germaniei

Clujul va fi reprezentat pentru a treia a oară consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expoziții internaționale dedicate alimentației, agriculturii și horticulturii.

INTERVIU „Nu poţi să fii muzician şi să refuzi Queen” FOTO

Gabriel Bebeşelea dirijează trei instituţii muzicale din România. FOTO FORTE Music Fest
Descoperiţi de ce sunt pregătiţi artiştii de la Filarmonică să iasă din sala de concerte, ce altfel de muzică ascultă un artist pentru care sunetele se "aud" în primul rând pe portativ şi cum poate modela arta viaţa unui tânăr, într-un interviu acordat de Gabriel Bebeşelea pentru Monitorul de Cluj.