monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Spațiile verzi între blocuri, „sugrumate” de garduri. Boc: „Oamenii se opun desființării. Unii beau și aruncă semințe”

Emil Boc: : „Oamenii se opun desființării. Unii beau și aruncă semințe”
Spațiile verzi dintre blocuri sunt „sugrumate” de garduri metalice, care, în multe zone din Cluj-Napoca, au ajuns într-o stare de degradare. Emil Boc spune că există oameni care se opun desființării gardurilor fiindcă unii clujeni se adună în acele spații, unde beau și aruncă semințe, creând mizerie și poluare fonică.

Elevii și părinții, nemulțumiți de decizia modificării structurii anului școlar

Elevii și părinții critică decizia ministerului Educației de a modifica structura anului școlar.
Consiliului Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cer Ministerului Educației să revină asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar aflat în curs. Aceștia consideră că schimbările îi afectează pe elevi și îi „scoate din ritm”, prin prelungirea vacanței de Paște și amânarea Evaluării Naționale.

Răzvan Cherecheș: „Cei vaccinați pot sta în interior fără mască și distanțare”

Răzvan Cherecheș a declarat că cei vaccinați pot sta în interior fără mască și distanțare.
Specialistul clujean în sănătate publică Răzvan Cherecheș a explicat că persoanele vaccinate pot sta în spații închise împreună, fără a fi nevoie să utilizeze masca de protecție ori distanțarea. Interacțiunea cu cei nevaccinați și cu risc de a dezvolta simptome severe necesită respectarea măsurilor de siguranță.

Florin Cîţu nu consideră necesară măsura carantinării localităților din țară: „Ar fi suficientă respectarea măsurilor de siguranță, în paralel cu vaccinarea”

Cîțu nu consideră că ar fi necesară măsura carantinei în localitățile din țară.
Premierul Florin Cîțu a declarat că momentan, sunt suficiente respectarea măsurilor de siguranță și continuarea procesului de vaccinare împotriva noului coronavirus, pentru a fi evitată carantina localităților din țară. În Cluj-Napoca nu se ia încă în considerare măsura carantinei.