monitorulcj.ro Menu

Economie

Qmag.ro – Centralele pe peleți – soluție integrată de protejare a mediului înconjurător și de furnizare de căldură ieftină (P)

Considerate drept una dintre cele mai prietenoase sisteme de încălzire, din punct de vedere al protejării mediului înconjurător, centralele pe peleți reprezintă astăzi o sursă de încălzire a locuinței cu costuri reduse.

Combustibilul utilizat în procesul de obținere a căldurii și apei calde este un amestec pe bază de rumeguș, paie și alte resturi lemnoase, care sunt tocate și supuse unui proces de deshidratare. Sub acțiunea ligninului, întreaga compoziție se solidifică, iar produsul rezultat are dimensiuni foarte mici (ceea ce permite stocarea în cantități foarte mari într-un spațiu cu dimensiuni reduse). Datorită costurilor și eficienței energetice, centralele cu peleți constituie o soluție pentru multe dintre gospodăriile din România!

Costuri mici, eficiență energetică și protejarea mediului înconjurător la nivel foarte ridicat!

O centrală pe peleți https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti/ nu este doar un sistem care protejează mediul înconjurător datorită nivelului redus de noxe emise, ci este și o soluție care implică costuri mult mai scăzute în comparație cu alte tipuri de centrale (pe lemn, pe gaz sau electrice). Astfel, costul unei tone de peleți este de cuprins între 350 și 650 Lei, în funcție de calitatea combustibilului, ceea ce înseamnă că aceasta este o metodă foarte avantajoasă în comparație cu încălzirea pe lemne, de exemplu. O căruță cu lemne (aproximativ 1 metru cub) este evaluată, în funcție de zonă și de tipul de lemn, la sume cuprinse între 500 și 700 Lei. O centrală pe peleți folosește maxim 4 tone de combustibil în timpul unei ierni geroase, față de peste 7-8 căruțe de lemne, câte sunt necesare unei gospodării care are o centrală pe combustil lemnos. Centrala pe peleți înseamnă:
- Eficiență în ceea ce privește spațiul de depozitare al combustibilului (acesta este furnizat în saci pre-ambalați, care pot fi stocați în diverse locuri, ținându-se cont de evitarea umezelii);
- Arderea integrală a combustibilului și fără emiterea de noxe în aer;
- Procesul de ardere este lent, ceea ce permite un nivel mai scăzut de alimentare a centralei, dar și obținerea unui randament termic mult mai bun (peste 95%) decât în cazul unei centrale pe lemn (sub 90%), de exemplu;
- Centrala pe peleți este echivalentul (din punct de vedere al randamentului termic) al unei centrale murale în condensație și este cu 30% mai avantajoasă decât o centrală termică pe gaz tradițională – pe Qmag.ro găsiți o gamă variată de astfel de centrale termice, prietenoase cu mediul înconjurător și ieftine în ceea ce privește costurile;
- Mod de funcționare cu autonomie foarte ridicată (care poate ajunge și până la 60 de zile);
- Nivel ridicat în termeni de eficiență și randament termic, putere calorică, costuri de întreținere și de alimentare și protejare a mediului înconjurător.

O astfel de centrală termică pe peleți reprezintă cea mai avantajoasă soluție pentru obținerea căldurii și a apei calde menajere în orice gospodărie din România!