monitorulcj.ro Menu
Educație

Află totul despre ADMITEREA LA LICEU în 2020. Locuri la liceele din Cluj.

Ghidul Liceelor 2020 le oferă elevilor din județul Cluj informaţii despre oferta educațională la 35 dintre cele mai cunoscute și prestigioase licee din județul Cluj, calendarul admiterii, regulile pentru calculul mediei și pregătirea admiterii.

GHIDUL LICEELOR 2020 în județul Cluj le oferă viitorilor liceeni informații despre oferta educațională și organizarea admiterii la liceu în județul Cluj.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au posibilitatea să urmeze diferite specializări ale celor trei filiere (teoretică, vocatională sau tehnologică) în liceele din Cluj.

Deoarece aceasta nu este o decizie uşor de luat, GHIDUL LICEELOR 2020 le oferă viitorilor liceeni și părinților lor informaţii privind oferta educațională, calendarul admiterii în învățământul liceal în anul școlar 2020-2021, regulile pentru admiterea la liceu, calculul mediei și completarea fișei pentru repartizarea computerizată și, nu în ultimul rând, soluționarea contestațiilor.


CITEȘTE AICI:

GHIDUL LICEELOR 2020 în județul Cluj. Oferta educațională și organizarea admiterii la liceu.

Ghidul Liceelor 2020 le oferă elevilor din județul Cluj informaţii despre oferta educațională la 35 dintre cele mai cunoscute și prestigioase licee din județul Cluj, calendarul admiterii, regulile pentru calculul mediei și pregătirea admiterii.

De asemenea, elevii pot găsi informații despre pregătirea admiterii, probele de aptitudini, verificarea cunoștințelor de limbă modernă sau maternă sau admiterea în învățământul seral sau cu frecvență redusă.


Câte clase de liceu sunt la fiecare filieră de studiu: teoretică, tehnologică și vocațională

Diversitatea opţiunilor este o marcă a învăţămantului liceal clujean, spune inspectorul școlar general Marinela Marc, într-un interviu pentru Monitorul de Cluj.

Pentru anul şcolar 2020-2021, sunt aprobate în județul Cluj 789 de clase de liceu, din care 338 clase la filiera teoretică (profilurile umanist și real), 202 clase la filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului) și 93 de clase la filiera vocațională (profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic).


Și în 2020 se organizează clase de învățământ profesional și dual

Din cele 789 de clase de liceu din judeţul Cluj, 106 sunt puse la dispoziţia elevilor care vor opta pentru învăţămantul profesional şi 50 de clase sunt alocate pentru învăţămantul dual.

CITEȘTE ȘI:


Situația școlilor din Cluj în perioada pandemiei. Metodele online oferă posibilități, dar și limitări

 

CITEȘTE ȘI:


Cum se vor desfășura Evaluarea Națională și înscrierea la liceu, în vreme de pandemie, la Cluj