monitorulcj.ro Menu
Educație

Un bărbat a refuzat ca fiica sa să poarte mască și să se dezinfecteze, la școală. Soluția găsită de autorități

Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala că nu dă îşi consimţământul ca fiica sa cea mică să poarte mască şi să-și dezinfecteze mâinile.

Un bărbat a refuzat ca fiica sa să poarte mască și să se dezinfecteze, la școală. Soluția găsită de autorități

 

Tatăl fetiței a depus la şcoală, luni dimineaţă, un document prin care notifica şcoala de această situaţie.


„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoțional afectivă a acestuia”, a arătat el, scrie Digi24.

El susține că purtarea măştii de către copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”.


Bărbatul specifică şi că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare” sau că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora”. Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul nici pentru „aplicarea de substanţe aşa zis dezinfectante asupra copilului”.

Fiica bărbatului va învăța online

După o discuție cu conducerea şcolii Inspectoratul Şcolar, s-a decis că fata va învăţa online.


„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la masca, ci referitor la niste probleme medicale aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt ISJ Iaşi.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost şi amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală să depună documentul.


 

CITEȘTE ȘI


O școală din Cluj trece la SCENARIUL ROȘU. Elevii vor urma cursurile doar online