monitorulcj.ro Menu
Educație

Examenul la Evaluarea Națională va fi mai ușor! Dispar subiectele grele de rezolvat pentru elevi

Structura subiectului pentru Evaluarea Națională susținută de elevii de a VIII-a la Limba și literatura română va fi simplificată, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Veste BUNĂ pentru elevi! Structura subiectului pentru Evaluarea Națională la Limba și literatura română va fi simplificată

 

 


„Am primit feedback referitor la modelul de Limbă şi literatură română, model ce a fost pus în consultare publică, şi acel feedback a fost unul pozitiv, dar în acelaşi timp am avut şi câteva recomandări din partea profesorilor, părinţilor, chiar şi din partea elevilor”, a spus aceasta.

 


Structura examenului va fi simplificată

 „Una dintre aceste recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm într-un fel acel model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum, şi anume la faptul că structura subiectului pentru Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a la Limba şi literatura română va fi una simplificată şi va fi pus - probabil luni - modelul respectiv pe site-ul Ministerului Educaţiei, după ce ne vom consulta cu partenerii noştri şi cu cadrele didactice. Cred că este cel mai important lucru", a spus Anisie.

CITEȘTE ȘI:


Deschiderea școlilor nu a influențat rata de infectare cu COVID19! Chiar și așa, elevii trebuie să învețe online

 

 


Elevii pot spune adio tezelor? Ce schimbări vor apărea în învățământ