monitorulcj.ro Menu
Politică

Blaga, despre întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea: Dacă la oameni le e foame, merg la masă. Nu mă deranjează

Preşedintele PDL, Vasile Blaga - sursa foto: jurnalul.ro

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, joi, după un eveniment al PDL, despre întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea care a avut loc la un restaurant, liderul democrat-liberal răspunzând: "Dacă la oameni le este foame, merg la masă, ceea ce pe mine nu mă derajează absolut deloc".

"Eu n-am văzut poza. Dacă la oameni le este foame, merg la masă, ceea ce pe mine nu mă derajează absolut deloc. Dacă unii dintre ei vor să arate pozele pe Facebok ca să aveţi ce comenta, problema este rezolvată!", a precizat Vasile Blaga.

El a făcut aceste precizări după ce a participat la reuniunea organizaţiei PDL Sector 2 în care Anca Boagiu a fost realeasă în funcţia de preşedinte al filialei, eveniment la care, deşi fusese invitat, Emil Boc nu a mai venit.


Întrebat dacă există o legătură între faptul că Boc n-a mai ajuns la evenimentul PDL Sector 2 şi întâlnirea acestuia cu Elena Udrea şi Traian Băsescu, Vasile Blaga a răspuns: "Trebuie să-l întrebaţi pe domnul Boc. Ştiu un lucru clar: domnul Boc a fost un om care în permanenţă a ţinut la unitatea partidului. În rest, nu vreau să comentez, dacă la oameni le este foame, mai şi mănâncă".

Întrebat dacă a mai discutat cu preşedintele Traian Băsescu, Blaga a răspuns: "Uneori mai discut cu domnul preşedinte".


Preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc şi deputatul PDL Elena Udrea s-au întâlnit, joi, la restaurantul Golden Blitz din Bucureşti, din apropierea Palatului Cotroceni, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Restaurantul Golden Blitz este cunoscut ca fiind un loc preferat al şefului statului, acesta sărbătorindu-şi acolo, printre altele, victoria la prezindenţialele din 2004.


Restaurantul a fost redeschis de curând, după ce a fost renovat.

Informaţia privind întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea a fost publicată iniţial de cotidianul "Evenimentul Zilei".


Întâlnirea Băsescu-Boc-Udrea a avut loc în contextul competiţiei interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie şi al discuţiilor din partidele de dreapta privind desemnarea unui candidat unic pentru prezidenţialele din 2014.

Preşedintele Traian Băsescu aprecia, recent, că la prezidenţiale PSD va avea propriul candidat, probabil pe Victor Ponta, opinând că "pe unul ca Ponta riscă să îl bată unul ca Boc", el arătând totodată că fostul premier PDL are mai multe şanse decât Mihai Răzvan Ungureanu într-o astfel de competiţie.


De asemenea, Udrea declara, recent, că, în opinia sa, candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al României "nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu", ea apreciind că cel mai bine îndeplineşte criteriile pentru această candidatură Emil Boc.

Pe de altă parte, Emil Boc anunţa, recent, că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru nominalizarea unui candidat propriu la prezidenţiale şi a spus că soluţia pentru ca formaţiunile de dreapta să câştige alegerile în 2014 este să aibă un singur candidat.