monitorulcj.ro Menu
Politică

Consilierii PSD cer Primărei Cluj-Napoca recuperarea datoriilor restante

Consilierii PSD cer Primărei Cluj-Napoca recuperarea datoriilor restante

Consilierii social-democraţi clujeni consideră că lista debitorilor persoane juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca nu ar trebui să treacă neobservată, ci, dimpotrivă, ar trebui să impună un plan de măsuri de recuperare a sumelor restante.

"Solicităm un plan de recuperare debite şi, de asemenea, dorim să aflăm care au fost măsurile luate până în prezent pentru recuperare debite. Vorbim de datorii de peste 1 an, iar pe primele locuri se afla 3 societăţi cu acţionariat - Consiliul Judeţean, respectiv Primăria Cluj-Napoca.

Observăm prezenta pe lista datornicilor şi a societăţii ce administrează Sala Polivalenta,deci ne întrebam cum poate o societate care beneficiază de tot sprjinul Primăriei, căreia i se votează orice variantă de buget şi orice majorare  de capital, să tot figureze cu datorii? Vom cere la viitoarea şedinţa de consiliu local un grafic de recuperare debite cu termene clare asumate", a declarat Dan Morar, liderul de grup PSD + ALDE.

"Municipalitatea trebuie să urmeze toate demersurile legale pentru recuperarea sumelor restante de l atoate societăţile aflate pe lista debitorilor. Persoanele juridice trebuie învăţate să-şi onoreze  obligaţiile, aşa cum o fac şi persoanele fizice", a adăugat Corina Croitoru