monitorulcj.ro Menu
Politică

Primar din Cluj, atac la conducerea PSD: „Cei care au subminat acest partid să plătească!”

Rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare, dar și condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea au învolburat apele în curtea Partidului Social Democrat (PSD).

Printre contestatarii din interiorul social-democraților se numără și primarul Dejului, Costan Morar, ales la cârma municipiului pentru prima oară în 2008, din partea PSD. Deși în trecut intrase în conflict cu actualul deputat Cornel Itu, Morar a rămas în partid, iar acum pune tunurile pe conducerea centrală a PSD.

„Rezultatul slab obținut de PSD la alegerile europarlamentare, atât la nivel național cât și la nivel local, este în opinia mea consecința modului în care unii membrii ai conducerii centrale a partidului, în special președintele Liviu Dragnea, au generat și menținut de mai bine de doi ani o dezbatere pe domeniul justiției, care a acaparat întreaga societate românească în detrimentul preocupărilor reale ale cetățenilor și nu au reușit să transmită suficient de clar măsurile și rezultatele programului de guvernare. Este o consecință și a încercărilor repetate de modificare a legislației penale în folosul propriu și al unor interese de grup, în folosul unor lideri care nu au pus nicio clipă mai presus interesul cetățeanului, dorința lui, semnalată prin nenumărate proteste, față de propriul interes. Aceste persoane sunt cele care au datoria să justifice și să își asume aceste rezultate exclusiv politice”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Costan Morar.


În municipiul Dej, Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat detașat alegerile europarlamentare de duminică, în timp ce PSD s-a situat abia pe locul trei, cu un rușinos procent de doar 17,79%, după Alianța 2020 USR-PLUS, cu 21,7%. La alegerile locale de acum trei ani, PSD zdrobise celelalte partide în Dej cu un procent uriaș de 62,17%.

Este regretabil că unor oameni onești și care performează în administrație, aleși de către cetățeni, li se aplică etichete pe care nu le merită, pentru fapte și decizii care nu le aparțin și asupra cărora nu au fost consultați. A venit momentul ca și în interiorul PSD cei care au greșit și au subminat acest partid să își asume aceste rezultate și să plătească. În ceea ce mă privește, voi continua cu aceeași intensitate ca până acum, proiectele de investiții și de dezvoltare ale Dejului, prezente și viitoare în interesul cetățenilor care m-au votat”, mai scrie Costan Morar.