monitorulcj.ro Menu
Politică

Ce a realizat primarul Emil Boc în ultimii patru ani? 160 de proiecte finalizate și 118 în desfășurare (P.E.)

Primarul Emil Boc și-a prezentat activitatea ultimilor patru ani la Primăria Cluj-Napoca.

Ce a realizat primarul Emil Boc în ultimii patru ani? 160 de proiecte finalizate și 118 în desfășurare (P.E.)

 

 


Printre proiectele aflate în derulare (118 proiecte) se numără Centura metropolitană, trenul metropolitan și metroul, conectarea Clujului la Autostrada Transilvania sau construirea campusului universitar metropolitan. De asemenea, mai multe proiecte se axează pe extinderea flotei de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze, extinderea liniilor de troleibuz și a liniilor de autobuze școlare.

 


Un alt capitol cu un număr semnificativ de proiecte în desfășurare este pietonalizarea mai multor zone din oraș, dintre are trebuie menționate strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente, Piața 14 Iulie din cartierul Grigorescu sau zona Bisericii Sfântul Petru din Mărăști. O lucrare care se apropie de finalizare este reabilitarea Pieței Lucian Blaga, dar și a scuarului CEC.

Totodată, se lucrează la documentația pentru reabilitarea Bulevardului 21 Decembrie. Planul Urbanistic Zonal pentru noul Cartier Sopor (250 de hectare) este de asemenea un proiect în derulare la nivelul municipiului Cluj-Napoca.


În ceea ce privește străzile din municipiu, sunt în derulare, în diverse faze, proiecte de modernizare ale străzilor Calea Mănăştur, Mărginaşă, Oţetului, Moş Ion Roată, la drumul din Lomb și Valea Fânaţelor.

Nu mai puțin de cinci proiecte se află în derulare în privința podurilor și pasajelor din oraș, fie că e vorba de reabilitarea podurilor Garibaldi, Porțelanului și Locomotivei sau de construirea unui nou pod peste Someş pe strada Oaşului - Răsăritului sau a pasajului rutier de peste calea ferată în zona Tăietura Turcului.


În ceea ce privește realizare de noi parcări, 10 proiecte sunt în derulare: Primăverii 8, Haşdeu, Trotușului, Albac-Azuga, Gh. Dima, Liviu Rebreanu, Cipariu, Oncologie, Sighişoarei 21 sau parcări de biciclete sigure în zona Între Lacuri.

20 de proiecte privesc dezvoltarea infrastructurii școlare, fiind vizate Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Seminarul Teologic Ortodox, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Liceul Teologic Maranatha, Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu”, Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Colegiul Național „George Barițiu”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, majoritatea lucrărilor fiind realizate din fonduri europene.


În ceea ce privește creșele și grădinițele, sunt în derulare 10 proiecte: creşă nouă pe str. Grigore Alexandrescu, extinderea creșei de pe Meziad 4, creşă în cartierul Bună Ziua, creşă ȋn incinta fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau”, modernizare şi reconversie clădire pentru creşă şi grădiniţă - str. Parcul Feroviarilor 1A, creşă de cartier pe strada Traian Vuia nr. 87, modernizare şi extindere grădiniţa „Căsuţa Poveştilor”, modernizare şi extindere grădiniţa „Floare de Iris”, modernizare şi extindere grădiniţa „Parfum de tei”, amenajare grădiniţă în clădirea de pe str. Gării nr. 4.

Alte 20 de proiecte vizează crearea de spații verzi noi și modernizarea celor extinete. Menționăm aici Parcul Tineretului, Parcul Est, Parcul Bună Ziua sau Parcul Zorilor.

Lista integrală cu proiectele în desfășurare poate fi consultată AICI!

Ce proiecte au fost finalizate, în perioada 2016-2020?

Dintre proiectele finalizate în perioada 2016-2020, menționăm:

- Baza Sportivă Gheorgheni.
- Extinderea capacității Sălii Polivalente la 9.600 locuri.
- Sala Polivalentă: parchet modular și dotări pentru baschet identice cu cele folosite la Jocurile Olimpice sau în unele arene din NBA.
- Bazinul Olimpic Grigorescu - bazin olimpic acoperit în Ştrandul Sun.
- Parcul Între Lacuri.
- Sistem de irigaţii în Parcul Central.
- Amenajare de spaţii verzi: 2.871 de arbori cu balot, 573.000 de fire de gard viu, peste 8.000 de arbuşti şi 3.800 de plante perene cu balot, 10.389 mp de gazon rulat.
- Pistă pietonală şi de biciclete în jurul Lacului I Gheorgheni.
- 41 de autobuze electrice din fonduri europene., 70 troleibuze, 75 de autobuze noi Mercedes, 10 autobuze noi Mercedes Setra pentru elevi
- Modernizarea Pieţei Mihai Viteazul şi reabilitarea statuii domnitorului.
- Modernizare Piața Unirii, etapa a doua - pietonalizare latura de vest.
- Modernziare strada Bună Ziua.
- Str. Molnar Piuariu - Prima stradă smart din România
- Modernizarea străzii Regele Ferdinand.
- Noul pod Traian.
- Modernizarea pasarelei peste râul Someș din Grigorescu.
- Reabilitarea podului Fabricii.
- Reabilitarea podului Nodul N.

Puteți consulta mai jos lista completă a proiectelor finalizate în ultimii patru ani.

(Publicat de SC Monitorul Events SRL, la comanda Partidului Național Liberal Cluj. CUI: 21200012.)