monitorulcj.ro Menu
Politică

Lăzăroiu, despre alegerile prezidențiale 2024: „Sunt șanse mari să fie Emil Boc președinte”

Fostul consultat politic Sebastian Lăzăroiu a declarat că în 2024 alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Emil Boc, care e de „stânga autentică”. El crede că primarul Clujului se pregătește pentru candidatura la prezidențiale.

Lăzăroiu, despre alegerile prezidențiale 2024: „Sunt șanse mari să fie Emil Boc președinte”

 

 


Scriitorul Sebastian Lăzăroiu susține că Emil Boc va deveni președinte în anul 2024. Fostul consultant politic a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că este de părere că Emil Boc se pregătește pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

 


„(PSD) nu are un candidat (la prezidențiale - n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, a relatat republica.ro.

Sebastian Lăzăroiu a observat că Emil Boc are apariții tot mai dese la televizor, ceea ce îi dă de gândit. Scriitorul a fost întrebat dacă oamenii l-ar mai alege într-o funcție înaltă, după mandatul pe care l-a avut ca premier. 


Lăzăroiu susține că „a trecut mult timp de atunci” și că unii oameni au uitat, iar alții au înțeles mai târziu ce s-a întâmplat atunci, când a tăiat salariile bugetarilor:

„Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi,.., Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu. Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul. 


Pe de altă parte, nu rezolva problema nr 1, esențială, să nu mai existe despărțirea între funcția de premier și funcția de șef de partid. Boc ar fi rămas primar la Cluj, ar fi fost președintele partidului și tot Cîțu era premier. Ar fi fost un alt fel de chimie între ei, decât între Cîțu și Orban. Deci eu mai degrabă îl văd pe Boc, dar repet, îi rog pe oameni să reflecteze la asta: Boc e de stânga, nu e de dreapta. Paradoxal, și dacă te uiți și la biografia lui - el a crescut într-o familie săracă, a realizat totul pe cont propriu. Faptul că face ce trebuie în anumite momente și ia niște măsuri nepopulare, asta nu ține de stânga sau dreapta”, a mai spus Sebastian Lăzăroiu.

CITEȘTE ȘI:


Boc, nemulțumit de lucrările din Centru: „Pe pistă băltește apa. Așa ceva la Munchen nu am văzut!”

 

Boc îi îndeamnă pe clujeni să facă mișcare ca să nu devină obezi: „Mașina e legată de obezitate”