monitorulcj.ro Menu
Sănătate

UMF a produs peste o tonă de dezinfectant pentru spitale și au realizat mii de testări COVID-19

Potrivit reprezentanților UMF Cluj, peste o tonă de dezinfectant a fost produs deja în laboratorul Facultății de Farmacie. De asemenea, peste 3.500 de testări COVID-19 au fost realizate de specialiștii UMF.

UMF a produs peste o tonă de dezinfectant pentru spitale și au realizat mii de testări COVID-19

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a implicat direct încă de la început în lupta împotriva epidemiei de coronavirus. 

UMF „Iuliu Hațieganu” contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice.


„Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile” a scris Anca Buzoiuanu, rectorul UMF pe pagina de Facebook.

Astfel, o cantitate record de dezinfectant (peste o tonă) a fost produsă în laboratorul Facultății de Farmacie și apoi distribuită către spitale și peste 3500 de testări COVID-19 au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.


De asemenea, peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca, iar Centrul de Consiliere Psihologică din cadrul universității oferă suport personalului sanitar.

Nu în ultimul rând, studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei Medici Pentru Tine.


„Avem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic. Muncim cu dăruire, determinare și speranța că vom depăși aceste momente de grea încercare. Rămânem solidari și vom continua să investim toate resursele pe care le avem pentru a putea clădi împreună un viitor mai sigur”, a completat Anca Buzoianu.

CITEȘTE ȘI:


UMF a început testările pentru coronavirus. La Cluj sunt procesate 700 probe/zi

 

Studenții mediciniști din Cluj răspund la întrebări despre COVID-19