monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Numărul cazurilor de COVID-19 crește ÎNGRIJORĂTOR. Ce spune ministrul Sănătății?

Ministrul Sănătății a vorbit despre numărul îngrijorător al infectărilor zilnice.

Nelu Tătaru - Ministrul Sănătății

Nelu Tătaru spune că autoritățile încă sunt într-un moment în care pot gestiona această creștere, dar „transmiterea comunitară devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”.

CITEȘTE ȘI:


Raed Arafat anunță că „schimbă placa”, după creșterile din ultimele zile: „Vor începe controale serioase, nu se mai poate”

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă. Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a spus Tătaru.

„Regulile de igientă trebuie păstrate”

România încă nu a ajuns la punctul critic, iar ministrul Sănătății face un apel la populația să respecte regulile de igienă.


„Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate. În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo”, a adăugat Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:


ALARMANT! 15 cazuri noi de COVID-19 la Cluj