monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Pacienții cu tuberculoză au condiții mai bune. Modernizare finalizată la spitalul din Cluj FOTO

Au fost finalizate lucrările de extindere și etajare de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Pacienții cu tuberculoză au condiții mai bune. Modernizare finalizată la spitalul din Cluj

 

 


Consiliul Județean (CJ) Cluj a finalizat lucrările de extindere, etajare și amenajare a uneia dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

 


În valoare de 1.223.028 lei, lucrările finanțate din bugetul propriu al CJ Cluj au vizat optimizarea circuitelor funcționale medicale, astfel încât acestea să respecte pe deplin normele igienico-sanitare, iar pacienții și personalul spitalului să fie mult mai bine protejați față de riscul de îmbolnăvire cu tuberculoză pulmonară.

„Investițiile în sănătate rămân o prioritate absolută a Consiliului Județean. Lucrările recent finalizate la acest bastion al luptei împotriva tuberculozei și a altor afecțiuni pulmonare grave contribuie direct la creșterea calității actului medical și a serviciilor oferite pacienților”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Odată cu finalizarea extinderii și etajării imobilului spitalului, au fost restabilite circuitele funcționale prin separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical, riscul de contractare a unor infecții nozocomiale fiind, astfel, diminuat considerabil.

CITEȘTE ȘI:


Echipamente medicale de 15 mil. lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu COVID