monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Echipament ultramodern pentru Spitalul din Huedin. Consiliul Județean a achiziționat un echipament în valoare de peste 400.000 de lei

Consiliul Județean Cluj a achiziționat un nou echipament medical ultraperformant pentru Spitalul Orășenesc Huedin.

echipament-ultramodern-pentru-spitalul-din-huedin-consiliul-judetean-a-achizitionat-un-echipament-in-valoare-de-peste-400000-de-lei

 

 


 

Sistemul de chirurgie laparoscopică 4K cu dispozitiv de sigilare vasculară care va intra în dotarea Blocului Operator al unității sanitare are o valoare de 499.800 de lei iar resursele financiare au fost alocate din bugetul propriu al forului administrativ județean.


 

„Am decis să cumpărăm acest echipament medical de ultimă genereție pentru că, în cazul unor urgențe ce necesită intervenția de îndată a medicilor, pacienții pot beneficia de servicii chirurgicale optime în cadrul Spitalului din Huedin, fără a fi necesară deplasarea la Cluj. Nu ne vom opri aici, vom continua programul de investiții în aparatura medicală ultraperformantă de care să beneficieze atât spitalele din Cluj-Napoca, cât și cele din județ”, afirmă Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că vechiul sistem pentru chirurgie laparoscopică a fost utilizat o lungă perioadă de timp, ajungând să fie depășit din punct de vedere tehnic și moral. Echipamentul recent achiziționat va permite efectuarea multiplelor intervenții chirurgicale minim invazive și va contribui la realizarea unui act medical mai sigur și mai rapid, cu numeroase beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

CITEȘTE ȘI:


Este sau nu periculoasă călătoria cu avionul? Cât timp ar trebui să stai în avion cu un bolnav de COVID19 pentru a te infecta?