monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Cele 3 MOTIVE pentru oamenii aparent sănătoși fac forme grave de CORONAVIRUS și mor

De ce mor de coronavirus în România adulți care nu sunt înregistrați ca având alte boli grave? Sunt acele persoane care apar în bilanțurile zilnice fără comorbidități.

Cele 3 MOTIVE pentru oamenii aparent sănătoși fac forme grave de CORONAVIRUS și mor

 

 


De ce mor de coronavirus în România adulți care nu sunt înregistrați cu alte boli grave? Este vorba de acele persoane care în bilanțurile zilnice prezentate oficial sunt trecute ca neavând comorbidități. Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a explicat la Digi24 care sunt cele trei situații în urma cărora se poate ajunge la decesul persoanelor aparent sănătoase.

 Ce înseamnă aparent sănătos, în contextul în care, în România, numărul celor care își verifică starea de sănătate constant este redus?

„Virusul, de la început și-a arătat un polimorfism privind diferite sisteme pe care le atacă și prin diferite efecte care pot duce la manifestări diferite. Sunt trei situații pentru care adulții aparent sănătoși fac forme grave de coronavirus și mor”, a spus aceasta.


3 motive pentru care oamenii sănătoși mor din cauza COVID19

„În primul rând, virusul se manifestă în furtuna antiinflamatorie, care duce la manifestările violente care nu mai răspund la tratament. Sau, oamenii ajung prea târziu la spital, iar schemele terapeutice nu mai sunt eficiente. Chiar dacă se aplică tot ce este eficient ca tratament în această boală, persoana nu răspunde. În al doilea rând, trebuie avut în vedere că în cazul unei mari părți a adulților aparent sănătoși, supravegherea stării de sănătate privind bolile cronice nu e cea mai bună. Avem adulți aparent sănătoși, care, în realitate, au afecțiuni cardio-vasculare, diabet, boli supraponderale”, a mai explicat expertul.

Ea a mai spus că deși nu sunt diagnosticate, acest boli există, astfel că infecția are alte forme de manifestare, iar pacientul răspunde mai greu la tratament.


„Apoi, mai sunt adulții sănătoși care cred că nu li se poate întâmpla nimic, cei care tratează cu indiferență manifestările sau le pun pe seama altor afecțiuni și ajung prea târziu la tratament.”

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca are rata de infectare peste 9 la mia de locuitori, dar NU INTRĂ în CARANTINĂ. Prefectul a explicat de ce