monitorulcj.ro Menu
Sănătate

Oamenii care fac sport regulat prezintă un risc mai mic de spitalizare dacă sunt infectați cu COVID19

Oamenii care fac sport zilnic prezintă un risc mai mic de spitalizare în cazul în care sunt infectați cu COVID-19. Persoanele supraponderale prezintă un risc mai mare de spitalizare.

Oamenii care fac sport regulat prezintă un risc mai mic de spitalizare dacă sunt infectați cu COVID19

 

 


Riscul de spitalizare a persoanelor care au fost infectați cu noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic în rândul persoanelor „suficient de active", conform constatărilor anunţate luni de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo în urma unui studiu realizat în Brazilia, relatează Xinhua.

150 de minute de activitate fizică aerobică

„Suficient de activ" a fost definit prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână, se arată în studiu.
„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ", potrivit cercetării.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.


Risc mare de spitalizare pentru persoanele supraponderale

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanele cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

CITEȘTE ȘI:


Oboseala post-COVID este resimțită timp de 10 săptămâni după vindecare, indiferent de gravitatea bolii

S-au schimbat simptomele infecției cu COVID19. În ce mod debutează boala?