monitorulcj.ro Menu
Sănătate

România a semnat plata avansului de 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-COVID

S-a semnat plata avansului de 12 milioane de euro către Comisia Europeană pentru vaccinul anti-COVID-19. România va fi una dintre primele țări din Europa care va avea acces la vaccin.

România a semnat plata avansului de 12 milioane de euro pentru vaccinul anti-COVID

 

 


Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul COVID-19.

„Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345 euro!", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a declarat marţi că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

„Astăzi vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă", a spus Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI:


Vaccinul Pfizer va ajunge în România la finalul anului 2020. Cherecheș: „Dacă nu informăm populația, vaccinul nu va avea un impact foarte mare”