monitorulcj.ro Menu
Sport

Se trage cortina pe Cluj Arena! "U" joacă ultimul meci acasă în 2019

Universitatea Cluj primeşte, sâmbătă, de la ora 15:00, vizita celor de la CSM Reşita, în ultimul meci din 2019 pe teren propriu.

Echipa antrenată de Adrian Falub trece prin momente bune în Liga a 2-a şi nu a mai pierdut un meci de la mijlocul lunii octombrie. Clujenii nu au reuşit nici foarte multe victorii în acest interval, dar jocul arată mult mai bine de la revenirea lui Falub pe banca tehnică.


CSM Reşita a început în schimb excelent sezonul şi a izbutit să învingă Universitatea în chiar prima etapă din sezonul 2019-2020 din Liga a 2-a. Reşitenii au însă mari probleme şi au adunat doar două puncte în ultimele 9 meciuri disputate.Formaţia bănăţeană l-a instalat în funcţia de antrenor principal pe Dorinel Munteanu, dar nici fostul mare internaţional român nu a scos echipa din criză. CSM a obţinut doar un punct în ultima deplasare de la Snagov, într-un meci în care ilfovenii au condus pe tabelă.


Dorinel Munteanu vrea să scoată pe Cluj Arena cel puţin punct:„După jocul de la Snagov sunt parțial mulțumit de cum au evoluat băieții, dar cu faptul că au marcat trei goluri și am venit doar cu un punct nu pot să fiu de acord. Pentru jocul cu Universitatea Cluj am avut două săptămâni la dispoziție în care să lucrez cu echipa și am încercat să îi fac să înțeleagă sarcinile de joc. Mergem încrezători, dar nu va fi un meci ușor. Din punctul de vedere al lotului, nu am probleme, în afară de Banac, care a făcut o ruptură musculară în repriza a doua a meciului de la Snagov și iese din calcul pentru jocul de la Cluj. Am însă jucători buni, care trebuie să-și demonstreze calitățile, și vreau ca după joc să pot să mă uit în ochii lor și să le spun că sunt mulțumit de prestația lor. Universitatea Cluj e și ea o echipă care are o mare presiune asupra ei, dar noi mergem să obținem punct sau puncte”, a spus Munteanu înaintea jocului.


Partida tur dintre cele două formaţii a fost una de uitat pentru Universitatea Cluj. În debutul sezonului, ardelenii plecau cu prima şansă la promovare şi erau favoriţi clar în deplasarea de la Reşita. Nou-promovata i-a surprins pe elevii antrenaţi la vremea respectivă de Cristi Dulca şi aveau să se impună cu 2-0 datorită golurilor marcate de Ehman şi Vasiu, în timp ce Kay a fost eliminat încă din minutul 36.Universitatea Cluj poate încheia turul de campionat în prima jumătate a clasamentului dacă obţine toate cele trei puncte în meciul cu Reşita. În cel mai optimist scenariu, trupa lui Falub se poate apropia la mai puţin de cinci puncte de ocupanta locului trei, cel care duce la barajul pentru promovarea în Liga 1.