monitorulcj.ro Menu
Sport

„U” Cluj continuă războiul cu Farul:„După trei zile de la focarul de COVID-19 joacă cu Miercurea Ciuc”

Universitatea Cluj și Farul Constanța sunt într-un adevărat război după ce formația de la Malul Mării nu s-a prezentat la meciul de pe Cluj Arena.

„U” Cluj continuă războiul cu Farul:„După trei zile de la focarul de COVID-19 ei joacă cu Miercurea Ciuc”

 

 


Dobrogenii au câștigat cu 3-0, la masa verde, partida care trebuia să se dispute miercuri la Cluj-Napoca, deoarece „Șepcile Roșii” au solicitat anularea primului meci. Farul a anunțat marți că nu se va prezenta la meciul de miercuri, deoarece există cazuri de COVID-19 în cadrul echipei. Conform regulamentului, constănțenii au obținut toate cele trei puncte pentru că la data la care a fost programat meciul, „U” Cluj a avut cazuri de COVID-19.

Conducerea Universității Cluj a transmis un comunicat dur în urma celor petrecute la mijlocul săptămânii.


Încă mai credem că suporterii și cluburile merită o COMPETIȚIE CURATĂ, guvernată de corectitudine și fair play.

După tot ceea ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, când Farul, echipa ce trebuia să ne fie adversar pe teren, s-a întors victorioasă la Constanţa fără să pună piciorul pe minge, rămân câteva mari semne de întrebare. Sunt câteva lucruri trebuie lămurite, iar noi suntem obligați să căutăm adevărul până la capăt, ținând cont de cele patru valori care n-au ghidat în cei 101 ani de existență: Fidelitate, Onoare, Respect și Tradiție.


Oameni care RESPECTĂ FOTBALUL, fair play-ul, legile jocului și regulamentele ne-au transmis în ultimele zile și ore o mulțime de informații legate de meciul care nu a mai avut loc, FC Universitatea Cluj – FC Farul Constanța. Nu suntem noi cei care să dăm verdicte, dar e de datoria noastră să punem întrebări, mai ales că numele celor care iau decizii la Farul Constanța ar fi trebuit să fie o garanție pentru fair play și onoare.

    E adevărat că printre jucătorii ale căror teste au ieșit luni, 30 noiembrie, pozitive sau neconcludente, în baza cărora DSP Constanța a luat decizia de a nu permite deplasarea la Cluj, sunt juniori care nu făceau parte în mod obişnuit din lotul primei echipe a FC Farul Constanța?
    Farul Constanţa a primit rezultatul testelor luni după-amiază. Conform protocolului medical, oficialii trebuiau să ia imediat legătura cu DSP Constanța, apoi să contacteze FRF, să treacă rapid la măsuri de izolare a pozitivilor și a posibililor contacți și să aștepte rezultatul anchetei epidemiologice. De ce nu s-a întâmplat acest lucru?
    De ce a început cu întârziere DSP Constanţa ancheta epidemiologică la clubul Farul Constanţa, deşi Ordinul de Ministru spune că această anchetă trebuie începută imediat? În condiţiile în care municipiul Constanţa se află în carantină, iar un presupus focar de coronavirus la un club de fotbal trebuia tratat cu maximă seriozitate, mai stă în picioare explicaţia Directorului Executiv Schipor Cristina Mihaela, care afirmă că era 1 decembrie, iar angajaţii erau liberi?
    De ce FC Farul Constanța a luat legătura cu DSP Constanța abia marți dimineață, în jurul orei 09:00-09:30, deşi cunoştea rezultatele testelor încă din ziua precedentă?
    Clubul Farul Constanța hotărăște să nu ia în autocar persoanele cu test pozitiv sau neconcludent, dar pleacă marţi spre Cluj, la 7 dimineața, fără să anunţe autorităţile medicale, având în autocar posibili contacți.
    Autocarul este întors din drum de la Pitești în jurul orei 11, după decizia expresă a DSP de a interzice disputarea partidei cu FC Universitatea Cluj, și ajunge la Constanța la ora 16. Este adevărat că persoane din lotul deplasat spre Cluj au fost văzute la un mall?
    De ce, la întoarcerea la Constanța, posibilii contacți nu au fost testați de urgență şi izolați până la definitivarea anchetei DSP?
    E adevărat că, miercuri, fotbaliștii Farului s-au antrenat, deși trebuiau să stea izolați?
    Joi dimineață, fotbaliștii au făcut teste, apoi s-au antrenat din nou; ulterior, în aceeași zi, sosesc și rezultatele testelor: toate sunt negative. Vineri vine și decizia DSP Constanța, care a finalizat “ancheta epidemiologică”: se poate juca fotbal!
    Decizie ciudată: La meciul programat iniţial pe 10 noiembrie, Farul urma să ajungă la Cluj cu avionul, însă acum clubul a decis să facă deplasarea la Cluj cu autocarul, pe motiv că nu sunt bani, deşi următorul meci era sâmbătă, iar echipa ar fi avut la dispoziţie o singură zi pentru antrenamente, vineri.


Având aceste întrebări şi prea puţine răspunsuri din partea celor care ar trebui să le ofere, suspiciunile planează în continuare, ca o ceaţă urât mirositoare, asupra unei partide care trebuia decisă în teren, de jucători.

În loc de concluzie:


NICIO SURPRIZĂ. În data de 2 decembrie la echipa de la Malul Mării era focar de infecție. După trei zile, în 5 decembrie, Farul intră pe teren cu Csíkszereda.

Respectați Fotbalul!