monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Spiritul Electric Castle rezistă și în 2020! Documentar dedicat fanilor, se strâng donații pentru restaurarea castelului Bánffy FOTO

Deși ediția din acest an a fost amânată, spiritul Electric Castle continuă să vibreze chiar și în 2020!

Spiritul Electric Castle rezistă și în 2020! Documentar dedicat fanilor, se strâng donații pentru restaurarea castelului Bánffy

Sute de mii de imagini postate pe rețelele de socializare ar fi trebuit să arate, în aceste zile, tineri veniți din toată lumea în Cluj pentru a trăi împreună experiența Electric Castle. În absența lor, spiritul festivalului este dus mai departe de artiști în „Festival – povestea din spatele unui concert fără public”, documentarul pe care Electric Castle a programat să îl lanseze oficial, miercuri, de la ora 20:00, pe canalul de YouTube al festivalului.

Cele mai în vogă trupe au cântat fără public

Subcarpați, Vița de Vie și Golan, trei dintre cele mai iubite trupe românești, au acceptat provocarea organizatorilor de a sparge liniștea, nefirească pentru o lună de iulie, de pe domeniul castelului Bánffy. Fără public, având în față doar o mică echipă de producție, artiștii au cântat, au improvizat, dar au și vorbit despre ce a însemnat pentru ei perioada de carantină ce i-a obligat să stea departe de scenă.


„Suntem ca niște copii, după 6 luni de pauză, e un moment emoționant”, a povestit Bean (Subcarpați), pe care fanii îl vor regăsi în documentar alături de fiul său, Micha, care a ținut neapărat să însoțească trupa de la București la Bonțida. Concerte anulate, dorul de adrenalină din concertele live, dar și momentele de grupare în noile condiții, toate se regăsesc în poveștile artiștilor. „Noi trebuia să lansăm un album nou în primăvara asta, am profitat și am refăcut piese, am compus piese noi, am refăcut unele înregistrări”, a spus și Alex Burcea (Golan) rememorând lunile departe de fani.

Imaginile cu domeniul Bánffy vor trezi multe nostalgii, chiar dacă le lipsesc agitația pozitivă a zilelor de festival. Documentarul e un minunat prilej nu doar de reamintire a clipelor speciale petrecute aici, ci și o pregătire a celor ce vor veni. Șansa ca ele să fie trăite având alături un castel renăscut în gloria zilelor de odinioară poate crește odată cu campania de strângere de fonduri pe care organizatorii au lansat-o.


Donații pentru restaurarea castelului Bánffy

Toți cei care cred în muzica bună și în puterea ei de a schimba destine, sunt invitați să provoace aceasta schimbare donând 20, 50 sau 100 de lei către Transylvania Trust, fundația care se ocupă de lucrările de reabilitare și restaurare ale castelului Bánffy. Pe platforma Entertix se pot face donații până în data de 31 iulie, sumele strânse fiind completate de contribuții ale festivalului și partenerilor Electric Castle.

„Astfel de momente reunesc valorile comune pe care le avem: muzica bună, bunul simț, creativitatea, dorința fiecăruia de a se regăsi pe sine și de a fi cea mai bună versiune a sa”, a declarat Adrian Ciuplea, basistul trupei Vița de Vie. Documentarul „Festival” readuce aminte lucrurile esențiale în care spiritul Electric Castle va rămâne mereu viu, în cele 360 de zile rămase până la cea de-a 8-a ediție, programată pentru 14-18 iulie 2021.


CITEȘTE ȘI:

Un castel din Cluj, în topul celor mai frumoase din România