monitorulcj.ro Menu

Dolarul pregăteşte noi maxime istorice

În perioada analizată leul a avut o evoluţie descendentă faţă de principalele valute provocată de decizia Comitetului monetar al Rezervei Federale americane (FOMC) de a majora dobânda sa cheie, proces care se va accelera, conform declaraţiilor, în cursul lui 2017.

Leul a ales aprecierea

De obicei, apropierea alegerilor locale, parlamentare sau prezidențiale au avut efecte depreciative asupra leului. Anul acesta însă moneda națională a avut o evoluție calmă, rezistând chiar și presiunilor care s-au făcut simțite pe piețele internaționale, semn că fundamentele economice satisfac investitorii.

Ortopezii români învață de la cei mai buni specialiști americani

Un grup restrâns de ortopezi din România și din SUA s-au întâlnit la Timișoara la un curs de specializare în chirurgia artroscopică a articulației umărului, printre lectorii prezenți fiind și dr. Mihai Roman, medic primar ortopedie traumatologie, specializat în chirurgia artroscopică.

Dolarul a crescut în martie cu 16 bani

Dolarul american a crescut în martie cu 16 bani, faţă de sfârşitul lui februarie, maximul de 4,2107 lei fiind atins la jumătatea lunii.

Euro revine spre 4,47 lei

Prima săptămână din ianuarie a fost una agitată pentru leu, în contextul deprecierii euro faţă de dolar la minimul ultimilor zece ani dar şi a atentatelor teroriste de la Paris.

Euro a crescut cu jumatate de ban

Apropierea finalului de an nu a produs schimbări majore în privința evoluției raportului euro/leu, pe fondul menținerii unor volume mai mici de tranzacționare.